FOTO Un oligarh ucrainean de origine  pakistaneză pompează milioane de dolari în cariera soţiei sale pentru a o transforma într-o nouă Lady Gaga

FOTO Un oligarh ucrainean de origine  pakistaneză pompează milioane de dolari în cariera soţiei sale pentru a o transforma într-o nouă Lady Gaga

Kamaliya, 36 de ani, este mai mult decât soţia lui Zahoor, este om investiţie de viitor.                       FOTO: The Daily Mail

Oligarhul ucrainian Mohammed Zahoor, de origine pakistaneză, şi-a croit propriul drum prin viaţă de la sărăcie lucie până la construirea unui imperiu de oţel de miliarde dolari. Succesul afaceristul nu s-a oprit aici, ci a cucerit inima uneia dintre cele mai cunoscute vedete din ţară, care i-a devenit soţie. Acum magnatul se foloseşte de bogăţia lui pentru a-şi transforma soţia în următoarea Lady Gaga a Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lui Zahoor, care mai are puţin şi împlineşte 60 de ani, nu-i place să i se spună oligarh, însă stilul lui de viaţă şi averea  îi contrazic. Afaceristul a deţinut în trecut cinci fabrici de oţel în Ucraina, iar vânzarea lor în 2008 i-au adus aproximativ un miliard de dolari, potrivit „The Daily Mail”.

În perioada crizei economice, alegerea investiţiilor viitoare trebuia să fie o decizie cântărită cu atenţie.

Astfel, Zahoor şi-a achiziţionat două hoteluri şi alte câteva clădiri de birouri. Acesta şi-a mărit portofoliul de proprietăţi şi cu săptămânalul în limba engleză „Kyiv Post“, un studio TV, un avion personal, un yaht, două maşini Bentley şi altele două Mercedes, un Audi S8 şi încă un Range Rover. Aşadar, ce urmează acum?

E drept că unii dintre prietenii lui, alţi oligarhi ucrainieni, au investit în cluburile sportive, iar unele dintre ele au obţinut performanţă. Însă, în loc să caute jucători valoroşi pentru o echipă pe care ar putea s-o finanţeze, a optat să cheltuiască o avere pe cei mai buni producători, dansatori, PR-işti pentru a-şi transforma soţia într-o vedetă internaţională? Aparent, nu există nicio piedică, aşa cum s-a exprimat şi Zahoor: „Vrem să o facem pe Lady Gaga să se pensioneze”.

Soţia, o investiţie de viitor

Kamalia, 36 de ani, este mai mult decât soţia lui Zahoor. Ea este, de fapt, proiectul său favorit. În Ucraina, Kamalia este o cântăreaţă pop destul de cunoscută, care a câştigat în 2008 titlul de Cea mai Frumoasă Doamnă din Lume (concurs de fumuseţe la care pot participa doar femei căsătorite) şi a jucat într-un film alături de Sharon Stone. Iar Zahoor este convins că soţia lui ascunde un potenţial mult mai mare, găsind, în sfârşit, o cauză pentru care să-şi cheltuiască banii.

Deşi poate părea un gând prea îndrăzneţ, afaceristul nu este la prima lui încercare. La vârsta de 19 ani, Zahoon şi-a părăsit ţara de baştină şi a sosit în Uniunea Sovietică fără niciun ban în buzunar şi fără să cunoască niciun cuvânt în rusă, după cum a povestit jurnaliştilor, pentru a studia ingineria metalurgică.

Alegerea lui Zahoor ar putea fi, în egală măsură, atât o iluzie riscantă, cât şi o mişcare logică în perioada de după criza financiară, în care modelele tradiţionale de cultură şi divertisment ale capitalismului postbelic depind de patronii artelor.

Este bine-cunoscut faptul că multe filme nominalizate şi câştigătoare la ultima decernare a premiilor Oscar au fost finanţate de miliardari şi moştenitori bogaţi, marile expoziţii de artă ar dispărea fără aportul donaţiilor generoase şi numeroase cluburi de fotbal  din Champions League depind de banii miliardarilor.

Cheltuieli fără limite

Cei doi s-au cunoscut în 2003, când el era încă un întreprinzător în industria metalurgică, însă cunoştea o ascensiune rapidă. Dar nu era totuşi suficient de interesant pentru diva pop. Zahoor nu a renunţat cu una, cu două ci a adoptat strategia progreselor mici, dar constante: i-a trimis Kamaliei în fiecare zi câte un buchet de flori, până când artista i-a acceptat cererea în căsătorie.

Pentru a-şi aduce soţia pe culmile succesului, Zahoor a cheltuit până acum aproximativ 5 milioane de dolari, iar mare parte din bani i-a dat noilor lor colaboratori: producători britanici care au lucrat şi cu Cyndi Lauper, Britney Spears şi Miley Cyrus şi artişti din Germania, Ucraina şi Rusia pentru a colabora în dueturi, dansatori, profesori de limba engleză, specialişti de imagine, stilişti, bodyguarzi. Iar acesta este doar începutul, asigură magnatul.

Deja au trecut câteva săptămâni de la lansarea ultimului ei album, Club Opera, iar evenimentele publice se ţin lanţ. Zahoor îşi aşteaptă cu plăcere soţia atunci când trebuie să se aranjeze pentru un spectacol sau o petrecere, chiar dacă poate dura chiar şi două ore, alteori patru ore. Însă, în cele din urmă, cei doi vor păşi de mână pe covorul roşu, orbiţi de bliţurile aparatelor de fotografiat.

Pentru Zahoor, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina, încrederea în visul lui este de nepreţuit. Însă toate celelalte lucruri pot fi, cu siguranţă, cumpărate, aşa cum o demonstrează excentricităţile pakistanezului adoptat de Ucraina.

Mahommed Zahoor este unul dintre cei mai bogați afaceriști din Ucraina. FOTO: The Daily Mail

Imagini din aceeasi galerie
  • Mahommed Zahoor este unul dintre cei mai bogați afaceriști din Ucraina. FOTO: The Daily Mail
  • Casa lui Mahommed și Kamalyia Zahoor a fost decorată în stil arăbesc. Printre alte animale de casă, cei doi îngrijesc și un șoim. FOTO: The Daily Mail
  • Pentru a-şi aduce soţia pe culmile succesului, Zahoor a cheltuit până acum aproximativ 5 milioane de dolar. FOTO: The Daily Mail
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările