În Marea Mediterană a izbucnit un conflict regional extins. Războiul din Libia şi concurenţa pentru gazele naturale au încins spiritele. La cele două probleme se adaugă conflictul deschis Franţa-Turcia. Pentru Franţa, a fost picătura care a umplut paharul. Pentru Turcia, a fost o neînţelegere. Pentru NATO, acesta ar putea fi un moment de cotitură. Binomul Rusia - Turcia „face cărţile“!

acum 7 zile · comentarii (28)

Ucraina a fost constrânsă din nou, după multe manevre ale noului responsabil rus de conflictul din Estul Ucrainei, Dmitri Kozak, să accepte un acord de încetare a focului periculos, cu condiţii, de către grupul Normandia – alcătuit din Franţa, Germania şi Rusia.

acum 9 zile · comentarii (50)

Oare de câte ori am auzit această mostră de cretinism „macho” (care nu este numai românească, dar asta nu e o scuză)? De câte ori am întors capul sau ne-am făcut fie că nu ştim, fie că n-am auzit sau n-am văzut, fie că nu ne interesează, fie că am invocat respectarea intimităţii sacre a familiei, fie am pus, discret, întrebarea: „dar ea ce-a făcut?”.

acum 10 zile · comentarii (217)

Parlamentul European a votat pe 24 iulie o rezoluţie prin care îşi exprimă nemulţumirile faţă concluziile Summitului UE de săptămâna aceasta şi anunţă că nu va vota bugetul multianual al Uniunii dacă nu vor fi făcute modificări. Delegaţia USR PLUS, ca şi întreg grupul Renew Europe, din care fac parte, a votat pentru această rezoluţie, care pune în aşteptare bugetul Uniunii.

acum 12 zile · comentarii (20)

Senatorul italian Gianluigi Paragone, după două zile de stat la Londra şi discuţii aprofundate cu mentorul său politic Nigel Farage, a anunţat că doreşte ieşirea ţării sale din UE, adoptând demersul de succes britanic cu care încearcă acum să-i convingă pe italieni că aceasta ar fi cu siguranţă cea mai bună soluţie de ieşire din criză.

acum 12 zile · comentarii (83)

Cu mare întârziere (pentru care rog să fiu iertat), am reuşit să mai desfac din vastul morman de corespondenţă care mi-a parvenit pe multiple canale pe problema atât de delicată şi dureroasă a transformării Bazilicii Sf. Sofia în moschee, decizie care stârneşte protestul marilor biserici ale lumii creştine.

acum 13 zile · comentarii (54)

Pare, la prima vedere, să fie doar ce scrie în propoziţie: în fine, după îndelungi şi tensionate negocieri, a fost adoptat planul de relansare a economiei europene, propus iniţial de Germania şi Franţa, susţinut apoi cu îndârjire de instituţiile europene şi atacat, cu disperată încrâncenare, de toţi adversarii europeni şi transatlanici ai oricărei reuşite la nivelul UE.

acum 15 zile · comentarii (38)

Săptămâna trecută au avut loc negocieri între Serbia şi Kosovo la Bruxelles mediate de către Uniunea Europeană. Este o revenire a UE în Balcani şi în medierea acestui conflict, aşa cum a recunoscut Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă şi Securitate.

acum 16 zile · comentarii (8)
Postari Recente