Budapesta, prima reacţie după anunţul că stadionul partidei Germania-Ungaria ar putea fi colorat în culorile curcubeului: Ungurii îngenunchează în trei situaţii

Budapesta, prima reacţie după anunţul că stadionul partidei Germania-Ungaria ar putea fi colorat în culorile curcubeului: Ungurii îngenunchează în trei situaţii

Ministrul de externe ungar Peter Szijjártó a criticat luni planurile primăriei din Munchen de a ilumina în culorile curcubeului, drapelul simbol al comunităţii LGBT, stadionul Allianz Arena unde se va desfăşura săptămâna aceasta partida Germania-Ungaria din cadrul EURO 2020, oficialul ungar insistând că politica trebuie să rămână în afara sportului, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Oferta electorală după epoca Merkel a conservatorilor germani: Fără creşteri de impozite, ecologism şi contracararea Chinei | angela merkel

Oferta electorală după epoca Merkel a conservatorilor germani: Fără creşteri de impozite, ecologism şi contracararea Chinei

Cu trei luni înaintea alegerilor care vor marca încheierea celui de-al patrulea, şi ultimul, mandat al cancelarului Angela Merkel, conservatorii germani şi-au prezentat luni programul electoral, care exclude orice creştere de impozite, promite acţiuni de combaterea a schimbărilor climatice şi contracararea Chinei ''în strânsă cooperare'' cu SUA, consemnează France Presse.

Alegerile regionale din Franţa au stârnit multă emoţie duminică, chiar dacă nu a fost vorba decât despre primul tur. E o nelinişte generală în perspectiva alegerilor de anul viitor, din mai, prezidenţialele, dar şi în legătură cu posibilitatea ca unele din poziţii să fie câştigate, în premieră, de Frontul Naţional al lui Marine Le Pen.

acum 5 ore · comentarii (5)

Semnat la 2 iunie 1997 şi ratificat de Parlamentul României (de către ambele Camere) o lună mai târziu, tratatul cu Ucraina a generat controverse care se menţin şi astăzi, alimentate în spaţiul virtual de site-urile care promovează teorii ale conspiraţiei, campion fiind ActiveNews cu o serie de materiale dedicate „actului de trădare naţională¨.

acum 20 ore · comentarii (0)

Se redefinesc hărţile de putere şi dacă, sub ochii noştri, se restructurează zonele de influenţe în funcţie de criterii economice şi nu de cele ideologice, oare ar trebui să fim impresionaţi cumva de aceste evoluţii acum în evoluţie incredibil de rapidă, oare ar trebui să ne lăsăm cumva impresionaţi? Nu neapărat, deoarece nimic nu este obligatoriu.

acum 4 zile · comentarii (99)

Summitul NATO de la Bruxelles a fost o adevărată întâlnire de familie. O atmosferă destinsă, fără imprevizibil, cu lideri care îşi apără interesele propriilor state dar ştiu să discute reverenţios şi politicos unii cu alţii, să se şi asculte, nu să trântească sau să răstoarne masa dacă nu le place ceva.

acum 8 zile · comentarii (29)

Aţi auzit de mii de ori că, după pandemie, cu totul alta va fi definiţia normalităţii. Dar nimeni nu începuse să creioneze scenarii şi planuri de măsuri pentru ce va trebui să fie "noua normalitate". Şi cred că puţini, chiar foarte puţini şi-au imaginat că s-ar putea merge într-atât de departe în formularea măsurilor, de altfel până la un anume punct necesare, pentru ca lumea în care trăim să fie mai pregătită pentru a înfrunta crizele viitoare.

acum 13 zile · comentarii (12)

Viitorul summit de la Geneva este o oportunitate de a explora dacă crizele acumulate din ultimii ani pot fi gestionate, dacă nu rezolvate. Invazia Rusiei în Ucraina şi amestecul în alegerile din SUA au fost extraordinar de destabilizante. Din păcate, ele nu pot fi anulate. Ele pot fi gestionate doar diplomatic, ceea ce la rândul lor necesită conversaţii sincere între lideri.

acum 13 zile · comentarii (53)

Din septembrie 2023 toate şcolile cu predare în limba română din Ucraina vor fi obligate să treacă la studierea tuturor disciplinelor de învăţământ în limba ucraineană, în afară de limba şi literatura română. Legea Educaţiei restricţionează predarea în şcolile din Ucraina în limba minorităţilor naţionale şi prevede înlocuirea materiilor care se predau in limba română cu discipline care vor fi predate in limba ucraineană.

acum 15 zile · comentarii (8)

Zâmbiţi a neîncredere bănuind că e vorba de o glumă sau de o declaraţie în seria „NATO este în moarte clinică“? Poate că ar fi ceva motive, dar chestiunea se dovedeşte serioasă deoarece cel care a descris acest obiectiv strategic măreţ al ţării sale este nimeni altcineva decât premierul francez Jean Castex care, însoţit de Florence Parly, ministrul Apărării, a efectuat o vizită la bordul portavionului Charles de Gaulle.

acum 16 zile · comentarii (53)

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, face un tur de forţă săptămâna aceasta în Europa pentru a participa la trei summituri succesiv – G7, la Cornwall, Marea Britanie, NATO la Bruxelles, SUA-UE la Bruxelles – şi în întâlniri bilaterale la vârf – cu Marea Britanie la Londra, cu Turcia în marja summitului NATO şi cu Rusia, la 16 iunie la Geneva.

acum 16 zile · comentarii (61)

„Dacă vrei cu adevărat să-l pedepseşti pe Luka(şenko), dă fiecărui tânăr (bielorus) un bilet de avion şi o viză Schengen” şi „nu ne închide în această casă de nebuni!” a scris un utilizator anonim al serviciului de mesagerie Telegram, către liderii europeni.

acum 20 zile · comentarii (52)
Modifică Setările