Succesorul Angelei Merkel la conducerea CDU, Uniunea Creştin Democrată din Germania, după episodul intermezzo cu Annegret Kramp-Karrenbauer din 2018 până în februarie - când s-a retras pe fondul scăderii încrederii publice - va fi desemnat vineri, 15 ianuarie, într-o competiţie cu trei candidaţi, în format virtual.

acum 5 zile · comentarii (14)

El este un jucător compulsiv care îşi pune în pericol în mod repetat slujbele, căsătoriile şi perspectivele de viitor printr-un comportament neglijent, leneş şi riscant - şi de fiecare dată este salvat de farmecul, norocul, ambiţia şi conexiunile sale. Viaţa lui, o viaţă pentru vremurile noastre. Dar a Marii Britanii? (scurt eseu despre viitorul posibil al Marii Britanii după Brexit).

acum 11 zile · comentarii (36)

În principiu, de acum înainte, chestiunea viitorului UK ca ţară terţă, cu acelaşi statut în raport cu UE ca Nicaragua sau Coasta de Fildeş, îi priveşte doar pe cetăţenii britanici care de-abia de acum vor începe să deconteze cu adevărat costurile urişe, fără precedent, ale deciziei lor de a părăsi blocul comunitar.

acum 13 zile · comentarii (29)

Acest articol urmăreşte paradoxul unui european care nu doar că întoarce spatele unei tradiţii familiale, dar vinde iluzii narcisiste unei ţări divizate şi lipsite de busola unor politici capabile să reaşeze Marea Britanie în marca responsabilităţii pe care toate naţiunile sunt datoare a şi le asuma pentru rezolvarea problemelor globale cu care omenirea continuă a se confrunta la începutul deceniului al treilea al secolului nostru.

acum 14 zile · comentarii (16)

Miercuri, 30 decembrie, la Bruxelles, a fost semnat formal acordul ce statuează relaţiile între Uniunea Europeană şi Marea Britanie după Brexit, începând cu data de 1 ianuarie 2021. Oricum avea loc sfârşitul perioadei de tranziţie, dar de acum e clar, divorţul este oficial, precum şi formula de colaborare post-Brexit e stabilită.

acum 16 zile · comentarii (33)

Gheorghe Vlad de la grupul Renew Europe condus de dl. Dacian Cioloş şi Mureşan Siegfried de la PPE, alături de alţi aproape 100 de europarlamentari, au semnat o scrisoare adresată preşedintelui Sassoli al Parlamentului European, venind cu o propunere pe care ei înşişi o califică drept „îndrăneaţă“.

acum 17 zile · comentarii (16)

După 1989, mulţi români au plecat în diverse ţări din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii, reuşind să reprezinte cu responsabilitate, pasiune şi onoare identitatea culturală românească în lume. Luiza Dinică este una dintre româncele stabilite în diaspora, care promovează neîncetat imaginea externă a României. Este o iubitoare de cultură, de tradiţii, de autentic şi de frumos, în vestita provincie Torino din regiunea Piemont, Italia.

acum 19 zile · comentarii (3)

Nici nu se terminaseră joi seară, la Bruxelles şi la Londra, anunţurile - jumătate fericite, jumătate reţinute - privind încheiera acordului comercial care sperăm că, acceptat de toate forumurile europene şi de Camera Comunelor , va pune bazele reglementării a ceea ce va însemna comportamentul celor două părţi în domeniul comercial.

acum 22 zile · comentarii (23)

Minority Safe Pack-fişa tehnică. Joi, 17 decembrie, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să treacă la acţiune - în termen de şase luni - pentru a lua o decizie pe baza Iniţiativei Europene a Cetăţenilor. Poate s-o adopte, poate s-o modifice sau s-o respingă.

acum 25 zile · comentarii (55)

O situaţie de criză extremă şi în dezvoltare rapidă care a generat deja reacţii pe măsură. Ceva, totuşi, au învăţat politicienii: propaganda de tip „virusul chinezesc“ sau „atacurile cibernetice care ne paralizează liniile de decizie“ nu mai este suficientă ca singură explicaţie pentru naivi pentru a acoperi, ca la începutul acestui an, lipsa teribilă de pregătire politică şi administrativă care a făcut ca epidemia cu Covid-19 să izbucnească

acum 26 zile · comentarii (6)

Fără precedent şi extrem de grav acest anunţ oficial venit joi din partea UNICEF. Anna Kettley, director de programe la UNICEF UK, a spus că, pentru prima oară în cei 70 de ani de existenţă ai organizaţiei, agenţia demarează un program pentru a ajuta între 10.000 şi 15.000 de copii prin intermediul unor programe în valoare de aproximativ un milion de dolari, realizate împreună cu organizaţia SUSTAIN şi care va dura până la sfârşitul lui 2021.

acum 29 zile · comentarii (36)
Modifică Setările