Alan Turing este considerat drept cel mai important matematician din secolul trecut, specializat în criptologie şi spargerea de coduri, contribuţia sa personală fiind esenţială în decriptarea secretelor maşinii de codat ENIGMA (foto mai jos) folosită de armata germană.

acum 2 zile · comentarii (115)

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a lansat un nou demers, promovat un editorial programatic în jurnalul european EU Observer în care aduce pe agenda Uniunii Europene necesitatea implicării puternice şi coerente în rezolvarea conflictelor îngheţate din spaţiul post-sovietic, în estul graniţelor UE.

acum 6 zile · comentarii (15)

Tulburătoare şi teribil de interesante sunt perspectivele deschise luni prin declaraţia lui Markus Ferber (PPE), purtător de cuvând al Comitetului pentru probleme economice şi monetare din Parlamentul European, prefaţând publicarea unui document foarte aşteptat al Comisiei Europene, aşteptat cu înfrigurare pe pieţele financiare deoarece va marca schimbări profunde de orientare în spiritul întăririi şi obţinerii unei independenţe

acum 7 zile · comentarii (11)

Mulţumesc domnului consilier parlamentar, Andrei Dîrlău, pentru ajutorul dat publicării acestui articol. Întâlnirea on-line din data de 14 ianuarie a fost atent analizată de către acesta. Drept urmare cititorii se pot edifica cu privire la cele mai noi orientări ale NATO, enunţate de către vorbitorii Adunării Parlamentare.

acum 7 zile · comentarii (20)

Succesorul Angelei Merkel la conducerea CDU, Uniunea Creştin Democrată din Germania, după episodul intermezzo cu Annegret Kramp-Karrenbauer din 2018 până în februarie - când s-a retras pe fondul scăderii încrederii publice - va fi desemnat vineri, 15 ianuarie, într-o competiţie cu trei candidaţi, în format virtual.

acum 15 zile · comentarii (14)

El este un jucător compulsiv care îşi pune în pericol în mod repetat slujbele, căsătoriile şi perspectivele de viitor printr-un comportament neglijent, leneş şi riscant - şi de fiecare dată este salvat de farmecul, norocul, ambiţia şi conexiunile sale. Viaţa lui, o viaţă pentru vremurile noastre. Dar a Marii Britanii? (scurt eseu despre viitorul posibil al Marii Britanii după Brexit).

acum 21 zile · comentarii (36)

În principiu, de acum înainte, chestiunea viitorului UK ca ţară terţă, cu acelaşi statut în raport cu UE ca Nicaragua sau Coasta de Fildeş, îi priveşte doar pe cetăţenii britanici care de-abia de acum vor începe să deconteze cu adevărat costurile urişe, fără precedent, ale deciziei lor de a părăsi blocul comunitar.

acum 23 zile · comentarii (29)

Acest articol urmăreşte paradoxul unui european care nu doar că întoarce spatele unei tradiţii familiale, dar vinde iluzii narcisiste unei ţări divizate şi lipsite de busola unor politici capabile să reaşeze Marea Britanie în marca responsabilităţii pe care toate naţiunile sunt datoare a şi le asuma pentru rezolvarea problemelor globale cu care omenirea continuă a se confrunta la începutul deceniului al treilea al secolului nostru.

acum 23 zile · comentarii (16)

Miercuri, 30 decembrie, la Bruxelles, a fost semnat formal acordul ce statuează relaţiile între Uniunea Europeană şi Marea Britanie după Brexit, începând cu data de 1 ianuarie 2021. Oricum avea loc sfârşitul perioadei de tranziţie, dar de acum e clar, divorţul este oficial, precum şi formula de colaborare post-Brexit e stabilită.

acum 26 zile · comentarii (33)

Gheorghe Vlad de la grupul Renew Europe condus de dl. Dacian Cioloş şi Mureşan Siegfried de la PPE, alături de alţi aproape 100 de europarlamentari, au semnat o scrisoare adresată preşedintelui Sassoli al Parlamentului European, venind cu o propunere pe care ei înşişi o califică drept „îndrăneaţă“.

acum 27 zile · comentarii (16)

După 1989, mulţi români au plecat în diverse ţări din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii, reuşind să reprezinte cu responsabilitate, pasiune şi onoare identitatea culturală românească în lume. Luiza Dinică este una dintre româncele stabilite în diaspora, care promovează neîncetat imaginea externă a României. Este o iubitoare de cultură, de tradiţii, de autentic şi de frumos, în vestita provincie Torino din regiunea Piemont, Italia.

acum 29 zile · comentarii (3)
Postari Recente
Modifică Setările