Viitorul în UE sună bine

Viitorul în UE sună bine

Deşi majoritatea consideră că nu trăiesc bine, românii de la sate sunt foarte încrezători că situaţia se va schimba după ce ţara va intra în UE, arată eurobarometrul rural, dat ieri

Recent, o instanţă britanică, Înalta Curte din Londra, l-a găsit vinovat pe actorul Johnny Depp de abuz şi violenţă domestică asupra fostei sale soţii, actriţa Amber Heard, pe care ar fi bătut-o de cel puţin paisprezece ori, în perioada în care au format un cuplu, iar probele administrate au determinat instanţa să le considere „în mod substanţial adevărate”.

acum 12 ore · comentarii (20)

Statele Unite şi Uniunea Europeană „trebuie să stea împreună pentru a face faţă marilor provocări din timpul nostru”, a spus Merkel. Însăşi ideea lumii occidentale se destramă şi trebuie reconstruită... Nu ne aşteptăm ca preşedintele Biden să facă minuni. Dar vrem să profităm la maximum de acest nou capitol a spus Borrell. Administraţie Biden încearcă să se întoarcă la pactele multilaterale.

acum 18 ore · comentarii (16)

Nu vă grăbiţi foarte tare cu răspunsul. Desigur că se ceartă, cel puţin de ochii publicului, mereu gata să rupă fundaţiile Europei pentru a-şi apăra dreptatea şi principiile politice. Dar, după cum vedeţi, de ani de zile, nimic nu se schimbă şi foarte posibil ca aşa să rămână lucrurile în continuare.

acum 3 zile · comentarii (48)

Alegerile prezidenţiale în Republica Moldova s-au încheiat. Maia Sandu, candidatul pro-european şi preşedintele PAS, a fost aleasă Preşedinte cu o majoritate zdrobitoare. Comisia Electorală Centrală va trimite dosarul alegerilor la Curtea Constituţională, care urmează să valideze rezultatul şi să o declare pe Maia Sandu Preşedinte ales.

acum 4 zile · comentarii (10)

Ungaria şi Polonia, cărora li se adaugă acum şi Slovenia, continuă să blocheze bugetul multianual al UE precum şi alocarea către Statele Membre a bugetului de urgenţă în valoare de aproape 100 miliarde de euro (valoarea totală a pachetelor financiare combinate fiind de 1,8 trilioane Euro), opunându-se cu orice preţ şi chiar în ciuda ideii de supravieţuire europeană comună.

acum 5 zile · comentarii (75)

Războiul din Nagorno-Karabah a adus mare tristeţe, disperare şi nemulţumire atât la Erevan cât şi la Stepanakert şi nimic nu mai poate obloji rănile provocate de înfrângerea militară consemnată de Declaraţia comună între preşedintele Rusiei, preşedintele Azerbaidjanului şi premierul Armeniei.

acum 6 zile · comentarii (58)

Voturile acumulate în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova de către Renato Usatâi şi Ilan Shor, ultimul prin Violeta Ivanov, au migrat în turul 2 către Maia Sandu şi Igor Dodon. O analiză a datelor arată că electoratul lui Shor a votat masiv cu Maia Sandu, iar cel al lui Usatâi s-a împărţit aproximativ pe din două între cei doi candidaţi din turul 2.

acum 8 zile · comentarii (14)

În următorii 7 ani, Uniunea Europeană va avea un buget de peste 1800 de miliarde de euro – cel mai mare buget avut vreodată în istoria sa. Din aceşti bani, s-au anunţat 80 de miliarde de euro de care România va putea beneficia dacă va face reforme şi va scrie proiecte trainice, care să ducă la un trai mai bun, mai sănătos şi mai modern pentru cetăţenii români.

acum 12 zile · comentarii (9)

Victoria pe care a repurtat-o Maia Sandu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost o surpriză şi pentru staff-ul electoral al lui Igor Dodon. Aproape toate sondajele îl arătau câştigător pe Igor Dodon cu un avans de 10-6%, inclusiv rezultatele sondajului telefonic „AfterPoll 2020” realizat la comanda comunităţii WatchDog şi IPP.

acum 14 zile · comentarii (6)

În fine, într-un foarte târziu, sub presiunea evenimentelor şi presimţind – pe bună dreptate – o posibilă reacţie a opiniei publice care să fie imposibil de controlat, miniştrii de interne din UE aumisiunea de a negocia un acord asupra unui set de măsuri care, dacă vreodată vor deveni realitate, ar putea da primul semnal că s-a trecut la etapa necesarelor mari schimbări în politica de azil şi în viziunea asupra managementului migraţiei.

acum 14 zile · comentarii (27)

Ştirea este interesantă pentru momentul actual, dar - şi de aceea este importantă şi a început să fie analizată în diverse medii interesate de evoluţii care pot pune în primejdie ordinea constituţională a unei ţări - poate semnala că ne apropiem de un nou punct de criză cu adevărat majoră şi care se poate transforma oricând în precedent pentru multe alte zone, provocând crize sociale de amploare şi, în orice caz, de mare intensitate.

acum 16 zile · comentarii (61)
Postari Recente
Modifică Setările