SUA fac lobby pentru Balcani

SUA fac lobby pentru Balcani

Statele Unite au cerut ca Uniunea Europeană să adopte o atitudine clară în ceea ce priveşte posibilitatea aderării la UE a statelor din vestul Balcanilor, care nu sunt "conectate la marile

Părerea mea este că s-a trecut la stadiul golănelii politice la nivel înalt. Este opinia mea din ce în ce mai fermă şi disperată, gândindu-mă că încep să se adeverească cele mai negre perspective pentru construcţia europeană.

acum 2 ore · comentarii (25)

Recent, o instanţă britanică, Înalta Curte din Londra, l-a găsit vinovat pe actorul Johnny Depp de abuz şi violenţă domestică asupra fostei sale soţii, actriţa Amber Heard, pe care ar fi bătut-o de cel puţin paisprezece ori, în perioada în care au format un cuplu, iar probele administrate au determinat instanţa să le considere „în mod substanţial adevărate”.

acum 4 zile · comentarii (26)

Statele Unite şi Uniunea Europeană „trebuie să stea împreună pentru a face faţă marilor provocări din timpul nostru”, a spus Merkel. Însăşi ideea lumii occidentale se destramă şi trebuie reconstruită... Nu ne aşteptăm ca preşedintele Biden să facă minuni. Dar vrem să profităm la maximum de acest nou capitol a spus Borrell. Administraţie Biden încearcă să se întoarcă la pactele multilaterale.

acum 4 zile · comentarii (25)

Nu vă grăbiţi foarte tare cu răspunsul. Desigur că se ceartă, cel puţin de ochii publicului, mereu gata să rupă fundaţiile Europei pentru a-şi apăra dreptatea şi principiile politice. Dar, după cum vedeţi, de ani de zile, nimic nu se schimbă şi foarte posibil ca aşa să rămână lucrurile în continuare.

acum 6 zile · comentarii (49)

Alegerile prezidenţiale în Republica Moldova s-au încheiat. Maia Sandu, candidatul pro-european şi preşedintele PAS, a fost aleasă Preşedinte cu o majoritate zdrobitoare. Comisia Electorală Centrală va trimite dosarul alegerilor la Curtea Constituţională, care urmează să valideze rezultatul şi să o declare pe Maia Sandu Preşedinte ales.

acum 8 zile · comentarii (10)

Ungaria şi Polonia, cărora li se adaugă acum şi Slovenia, continuă să blocheze bugetul multianual al UE precum şi alocarea către Statele Membre a bugetului de urgenţă în valoare de aproape 100 miliarde de euro (valoarea totală a pachetelor financiare combinate fiind de 1,8 trilioane Euro), opunându-se cu orice preţ şi chiar în ciuda ideii de supravieţuire europeană comună.

acum 8 zile · comentarii (75)

Războiul din Nagorno-Karabah a adus mare tristeţe, disperare şi nemulţumire atât la Erevan cât şi la Stepanakert şi nimic nu mai poate obloji rănile provocate de înfrângerea militară consemnată de Declaraţia comună între preşedintele Rusiei, preşedintele Azerbaidjanului şi premierul Armeniei.

acum 9 zile · comentarii (58)

Voturile acumulate în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova de către Renato Usatâi şi Ilan Shor, ultimul prin Violeta Ivanov, au migrat în turul 2 către Maia Sandu şi Igor Dodon. O analiză a datelor arată că electoratul lui Shor a votat masiv cu Maia Sandu, iar cel al lui Usatâi s-a împărţit aproximativ pe din două între cei doi candidaţi din turul 2.

acum 11 zile · comentarii (14)

În următorii 7 ani, Uniunea Europeană va avea un buget de peste 1800 de miliarde de euro – cel mai mare buget avut vreodată în istoria sa. Din aceşti bani, s-au anunţat 80 de miliarde de euro de care România va putea beneficia dacă va face reforme şi va scrie proiecte trainice, care să ducă la un trai mai bun, mai sănătos şi mai modern pentru cetăţenii români.

acum 16 zile · comentarii (9)

Victoria pe care a repurtat-o Maia Sandu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost o surpriză şi pentru staff-ul electoral al lui Igor Dodon. Aproape toate sondajele îl arătau câştigător pe Igor Dodon cu un avans de 10-6%, inclusiv rezultatele sondajului telefonic „AfterPoll 2020” realizat la comanda comunităţii WatchDog şi IPP.

acum 17 zile · comentarii (6)

În fine, într-un foarte târziu, sub presiunea evenimentelor şi presimţind – pe bună dreptate – o posibilă reacţie a opiniei publice care să fie imposibil de controlat, miniştrii de interne din UE aumisiunea de a negocia un acord asupra unui set de măsuri care, dacă vreodată vor deveni realitate, ar putea da primul semnal că s-a trecut la etapa necesarelor mari schimbări în politica de azil şi în viziunea asupra managementului migraţiei.

acum 17 zile · comentarii (27)
Modifică Setările