Coruptia, punctul slab

Coruptia, punctul slab

Romania a trecut ultimul obstacol important in calea aderarii in toamna anului trecut, cand raportul anual al Comisiei Europene acorda tarii noastre statutul de economie de piata functionala. Insa

Erdogan se confruntă cu provocări politice şi economice serioase acasă. În context, Turcia a luat numeroase iniţiative de politică externă, folosind atât forţa militară, cât şi o poziţie asertivă. Ankara a desfăşurat forţe militare în nord-estul Siriei, drone armate în nordul Ciprului şi în Nagorno-Karabah, a consolidat baza existentă în Qatar şi pregătirile pentru o desfăşurare militară în Libia. Ce urmează?

acum 9 ore · comentarii (3)

...scria Virgiliu în Eneida pentru ca, mai apoi, diverşi autori să brodeze, în formulări geniale consemnate de istorie, pe aceeaşi temă: în Romeo şi Julieta, Shakespeare spunea că „Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii”, iar filozoful protestant William Tyndale avertiza în consecinţă: „Feriţi-vă de bunele intenţii!”. Aşa este?

acum 5 zile · comentarii (25)

Zilele trecute, în vreme ce armenii priveau spre cer, sperând să vadă MiG-urile lui Putin sosind să le sară în ajutor în Nagorno - în numele misiunii Moscovei de protector al creştinilor din Balcani şi Caucaz, împotriva forţelor musulmane azere sprijinite de Erdogan şi de jihadişti sirieni - câţiva militari de elită ruşi trudeau cot la cot cu camarazii turci, în Sinop, pe malul turc al Mării Negre, la ultimele teste ale sistemului rusesc S-400.

acum 9 zile · comentarii (46)

Scandal la Budapesta. Oficialii sunt indignaţi de conţinutul celor două capitole suplimentare scrise de Paul Lendvai, autorul celebrei cărţi „Ungurii: o mie de ani de victorii în înfrângere“, în care se referă în special la ceea ce s-a întâmplat în Ungaria începând cu 2010, atunci când a avut loc „nu numai o schimbare de guvern, ci una de regim, reîntorcându-se la naţionalism, ură între oameni, corupţie şi tendinţe autoidentitare“.

acum 9 zile · comentarii (72)

Rusia a primit o nouă palmă, lovind în ambiţiile sale de a conduce şi administra spaţiul post-sovietic: ratarea armistiţiului din Nagorno-Karabah. Armistiţiul anunţat cu pompă a durat 5 minute. Azerii au susţinut că nici nu a intrat, de fapt, în vigoare, şi nici nu poate intra.

acum 14 zile · comentarii (96)

Războiul şi pacea sunt o pereche unită din interes în Caucaz de mai multe mii de ani, iar ce se întâmplă acum arată statornicia în nefericire a acestui teritoriu. Fiecare vale mai largă a adăpostit un popor şi o limbă, din unele dintre aceste văi s-au revărsat peste regiune adevărate şi largi imperii, toate reîntorcându-se, mai devreme sau mai târziu, pe prispa muntelui lui Prometeu, învinse sau uitate.

acum 16 zile · comentarii (5)
Modifică Setările