Coruptia, punctul slab

Coruptia, punctul slab

Romania a trecut ultimul obstacol important in calea aderarii in toamna anului trecut, cand raportul anual al Comisiei Europene acorda tarii noastre statutul de economie de piata functionala. Insa

Enclave cu someri in Europa

Enclave cu someri 
in Europa

Una dintre politicile Uniunii Europene este diminuarea decalajului dintre regiuni in ceea ce priveste rata somajului, dar o statistica Eurostat recenta ne convinge ca stradaniile politicienilor

La un secol de la Tratatul de la Trianon, Ungaria îşi turează propaganda revizionistă şi acţiunile destabilizatoare. Obsesia Ungariei Mari întunecă minţile politicienilor extremişti de la Budapesta, dar şi din Ardeal. Lobby-ul revizionist a pregătit, cu perseverenţă diabolică, o bombă la temelia UE: ”Iniţiativa cetăţenească europeană – Protecţia minorităţilor naţionale”.

acum 7 ore · comentarii (0)

Aşa sună un frumos proverb românesc care ne îndeamnă să fim harnici şi muncitori pentru a putea obţine rezultate pentru viaţa noastră. Exact asta trebuie să facă acum actualul guvern PNL. Comisia Europeană şi-a anunţat planul de relansare economică iar acum este rândul guvernului PNL să muncească şi să câştige pentru binele României.

acum 9 ore · comentarii (1)

„Cancelarul federal îi mulţumeşte preşedintelui Trump pentru invitaţia sa la Summitul G7 de la sfârşitul lunii iunie de la Washington. Având în vedere situaţia pandemică generală, nu poate fi de acord cu participarea personală, într-o călătorie la Washington... Ea va continua, desigur, să monitorizeze dezvoltarea pandemiei“, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert.

acum 3 zile · comentarii (12)

Aş zice că, în spiritul rigorii britanice, nimic nu poate fi mai interesant decât studiul realizat de oameni de ştiinţă de la Oxford intitulat „Credinţa în teoriile conspiraţiei reduce capacitatea de a urma indicaţiile de comportament date de govern“ şi publicat în în revista Psychological Medicine.

acum 10 zile · comentarii (14)

Cu 24 de ore în urmă, cei ce ţin la ideea renaşterii şi consolidării democraţiei pe tărâm german reaminteau generaţiei următoare că la 23 mai 1949 a fost aprobată Constituţia statului german. Însă Germania era încă divizată. În Vest erau trupele aliate americane, britanice şi franceze. În Est, URSS menţinea un puternic dispozitiv militar. Iar pe harta Europei erau trasate frontierele a două state ale aceleiaşi naţiuni puternice: RFG şi RDG.

acum 11 zile · comentarii (4)

S-o reamintim: efectele negative provocate de pandemie asupra economiei mondiale se vor face simţite mult, mult timp, în orice caz „mai mult decât crede majoritatea oamenilor“, iar soluţia de supravieţuire pentru UE ar fi emiterea de „obligaţiuni perpetue“ precum cele folosite de Marea Britanie în perioada războaielor cu Napoleon...

acum 11 zile · comentarii (59)

Criza este ameninţare şi oportunitate ne spune teoria. Ceea ce nu spune este faptul că toţi actorii care au interese şi sunt implicaţi în criză, nu numai decidenţii direcţi, pot folosi criza şi în sensul oportunităţii de a dirija evoluţiile într-o direcţie sau alta.

acum 13 zile · comentarii (29)

Chiar aşa, cine mai vrea, mai are timp şi mai are posibilitatea să asculte asemenea avertismente când politicienii ştiu că-şi pot termina carierele dacă vor susţine pe mai departe măsurile de austeritate care deja au creat o stare marcată de tensiune la nivelul societăţii şi au produs pierderi masive economice.

acum 14 zile · comentarii (23)