Europenii suferă de coronavirus şi sunt pândiţi de eurosceptici. Trăim vremuri dificile în care luciditatea fiecăruia este importantă. Uniunea Europeană nu poate să facă minuni cu un buget de 1% din PIB-ul european şi nici să interfereze cu atribuţiile suverane ale statelor membre. Cu instrumentele pe care le are la dispoziţie, Uniunea Europeană a luat decizii care sunt semnificative pentru a putea ameliora situaţia din România.

Poate, pentru prima dată în istoria modernă, întreaga lume, interconectată, este concentrată pe rezolvarea unei singure probleme legate de pandemia de gripă ce a izbucnit. Noul coronavirus, SARS-CoV-2 şi boala pe care o provoacă, COVID-19, a paralizat comunitatea globală. Liderii şi cetăţenii încearcă să răspundă la o ameninţare ale cărei dimensiuni nu sunt cunoscute în totalitate.

Era cvasi-imposibil ca tema BREXIT să nu fie lista pe care se înscriu acum daunele colaterale provocate de pandemie. Şi, aşa cum se anticipa discuta la Bruxelles, chestiunea vine să adauge un episod care poate deveni unul extrem de controversat, readucând tot procesul BREXIT în mijlocul altei dezbateri birocratice nesfârşite.

acum 4 zile · comentarii (11)

Produs de Institutul V-DEM al Universităţii din Goteborg, raportul prezintă o analiză exhaustivă, foarte bine documentată, asupra unui proces extrem de vizibil pe plan mondial, anume “declinul global al instituţiilor liberal democratice”, consemnând cazul Ungariei ca situaţie limită în Europa în ce priveşte abandonul valorilor democratice.

acum 11 zile · comentarii (109)

Astăzi, Comisia a publicat un nou set de sfaturi practice cu privire la gestionarea frontierelor, pentru a asigura transportul de marfă în întreaga Uniune, pe timp de pandemie. În acest fel se asigură funcţionarea eficientă a lanţurilor de aprovizionare.

acum 12 zile · comentarii (1)
Postari Recente