Efectele Brexit. UE vrea să reducă proporţia filmelor şi a show-urilor produse de Marea Britanie transmise pe teritoriul statelor membre | comisia europeana

Efectele Brexit. UE vrea să reducă proporţia filmelor şi a show-urilor produse de Marea Britanie transmise pe teritoriul statelor membre

Uniunea Europeană se pregăteşte să taie din numărul de filme britanice în încercarea de a îngrădi "anglo-saxonizarea" audiovizualului european. ”. Potrivit directive europene a audiovizualului, televiziunile ţărilor membre în UE trebuie să difuzeze majoritar programe europene. Platformele de streaming precum Netflix sau Amazon trebuie la rândul lor să respecte în Europa o cotă de 30% programe europene.

Noua industrie înfloritoare de la Londra: cum îşi încolţesc regimurile autoritare oligarhii căzuţi în dizgraţie îngheţându-le activele peste tot în lume

Noua industrie înfloritoare de la Londra: cum îşi încolţesc regimurile autoritare oligarhii căzuţi în dizgraţie îngheţându-le activele peste tot în lume

O investigaţie comună New York Times şi Biroul de Investigaţii Jurnalistice pe baza a sute de documente judiciare şi interviuri cu peste 80 de persoane implicate şi experţi a dezvăluit modul în care regimurile autocrate şi-au creat un nou teren de luptă contra oligarhilor căzuţi în dizgraţie şi fugiţi peste hotare: procese deschise în tribunalele de la Londra.

Sinuciderea fostului soldat belgian care voia să omoare virusologi dă startul conspiraţilor. Ce apel face ministrul Justiţiei din Belgia | coronavirus

Sinuciderea fostului soldat belgian care voia să omoare virusologi dă startul conspiraţilor. Ce apel face ministrul Justiţiei din Belgia

Ministrul belgian al Justiţiei a făcut un apel la oameni să nu dea crezare teoriilor conspiraţiei apărute în legătură cu moartea lui Jürgen Conings, soldatul fugar al cărui cadavru a fost descoperit duminică, la o lună după dispariţia sa, relatează The Guardian. Bărbatul ameninţase că-l va ucide pe cel mai cunoscut virusolog din Belgia.

Alegerile regionale din Franţa au stârnit multă emoţie duminică, chiar dacă nu a fost vorba decât despre primul tur. E o nelinişte generală în perspectiva alegerilor de anul viitor, din mai, prezidenţialele, dar şi în legătură cu posibilitatea ca unele din poziţii să fie câştigate, în premieră, de Frontul Naţional al lui Marine Le Pen.

acum 5 ore · comentarii (5)

Semnat la 2 iunie 1997 şi ratificat de Parlamentul României (de către ambele Camere) o lună mai târziu, tratatul cu Ucraina a generat controverse care se menţin şi astăzi, alimentate în spaţiul virtual de site-urile care promovează teorii ale conspiraţiei, campion fiind ActiveNews cu o serie de materiale dedicate „actului de trădare naţională¨.

acum 20 ore · comentarii (0)

Se redefinesc hărţile de putere şi dacă, sub ochii noştri, se restructurează zonele de influenţe în funcţie de criterii economice şi nu de cele ideologice, oare ar trebui să fim impresionaţi cumva de aceste evoluţii acum în evoluţie incredibil de rapidă, oare ar trebui să ne lăsăm cumva impresionaţi? Nu neapărat, deoarece nimic nu este obligatoriu.

acum 4 zile · comentarii (99)

Summitul NATO de la Bruxelles a fost o adevărată întâlnire de familie. O atmosferă destinsă, fără imprevizibil, cu lideri care îşi apără interesele propriilor state dar ştiu să discute reverenţios şi politicos unii cu alţii, să se şi asculte, nu să trântească sau să răstoarne masa dacă nu le place ceva.

acum 8 zile · comentarii (29)

Aţi auzit de mii de ori că, după pandemie, cu totul alta va fi definiţia normalităţii. Dar nimeni nu începuse să creioneze scenarii şi planuri de măsuri pentru ce va trebui să fie "noua normalitate". Şi cred că puţini, chiar foarte puţini şi-au imaginat că s-ar putea merge într-atât de departe în formularea măsurilor, de altfel până la un anume punct necesare, pentru ca lumea în care trăim să fie mai pregătită pentru a înfrunta crizele viitoare.

acum 13 zile · comentarii (12)

Viitorul summit de la Geneva este o oportunitate de a explora dacă crizele acumulate din ultimii ani pot fi gestionate, dacă nu rezolvate. Invazia Rusiei în Ucraina şi amestecul în alegerile din SUA au fost extraordinar de destabilizante. Din păcate, ele nu pot fi anulate. Ele pot fi gestionate doar diplomatic, ceea ce la rândul lor necesită conversaţii sincere între lideri.

acum 13 zile · comentarii (53)

Din septembrie 2023 toate şcolile cu predare în limba română din Ucraina vor fi obligate să treacă la studierea tuturor disciplinelor de învăţământ în limba ucraineană, în afară de limba şi literatura română. Legea Educaţiei restricţionează predarea în şcolile din Ucraina în limba minorităţilor naţionale şi prevede înlocuirea materiilor care se predau in limba română cu discipline care vor fi predate in limba ucraineană.

acum 15 zile · comentarii (8)

Zâmbiţi a neîncredere bănuind că e vorba de o glumă sau de o declaraţie în seria „NATO este în moarte clinică“? Poate că ar fi ceva motive, dar chestiunea se dovedeşte serioasă deoarece cel care a descris acest obiectiv strategic măreţ al ţării sale este nimeni altcineva decât premierul francez Jean Castex care, însoţit de Florence Parly, ministrul Apărării, a efectuat o vizită la bordul portavionului Charles de Gaulle.

acum 16 zile · comentarii (53)

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, face un tur de forţă săptămâna aceasta în Europa pentru a participa la trei summituri succesiv – G7, la Cornwall, Marea Britanie, NATO la Bruxelles, SUA-UE la Bruxelles – şi în întâlniri bilaterale la vârf – cu Marea Britanie la Londra, cu Turcia în marja summitului NATO şi cu Rusia, la 16 iunie la Geneva.

acum 16 zile · comentarii (61)

„Dacă vrei cu adevărat să-l pedepseşti pe Luka(şenko), dă fiecărui tânăr (bielorus) un bilet de avion şi o viză Schengen” şi „nu ne închide în această casă de nebuni!” a scris un utilizator anonim al serviciului de mesagerie Telegram, către liderii europeni.

acum 20 zile · comentarii (52)
Modifică Setările