Cum încearcă Grecia să-şi aducă înapoi în ţară tinerii care au plecat la muncă peste hotare, în timpul crizei economice

Cum încearcă Grecia să-şi aducă înapoi în ţară tinerii care au plecat la muncă peste hotare, în timpul crizei economice

Pentru a-i încuraja pe tinerii greci talentaţi să revină în ţară, după exodul de creiere din timpul crizei economice, autorităţile au lansat o schemă de subvenţionare a salariilor, denumită „Rebrain Greece”, care oferă pentru 500 de tineri consideraţi cei mai buni şi mai competenţi un salariu brut de 3.000 de euro, dacă acceptă să se întoarcă în Grecia, ca parte a acestui proiect.

Boris Johnson: Brexit-ul va marca sfârşitul tratamentului preferenţial pentru migranţii europeni. Camera Lorzilor îi dă peste mână | uniunea europeana

Boris Johnson: Brexit-ul va marca sfârşitul tratamentului preferenţial pentru migranţii europeni. Camera Lorzilor îi dă peste mână

Premierul britanic Boris Johnson i-a asigurat pe liderii africani veniţi la Londra pentru o conferinţă pe teme economice că Marea Britanie va fi mai deschisă pentru migranţii de pe continentul african după Brexit. Dar, Camera Lorzilor a adotat un amendament vizând să apere drepturile cetăţenilor Uniunii Europene care trăiesc în Regatul Unit după ieşirea Regatului Unit din UE.

În epoca sovietică, descifrarea misterelor Kremlinului a fost numită „Kremlinologie”. Astăzi, această „ştiinţă” se reduce la studiul unui om, iar conceptul -„Poutinologie”. La începutul anului după moarte generalului Qasem Soleimani lumea a intrat în agitaţie pentru a încerca să înţeleagă marea tulburare anunţată de stăpânul Moscovei, Vladimir Putin - o „Noua Ordine la Kremlin”!

acum 7 ore · comentarii (3)

Quo vadis Terra? Europa? Liderii lumii s-au reunit fie la Davos, în Elveţia, fie la Ierusalim, în Israel. Unii se întreţin despre climă. Alţii despre Holocaust şi antisemitism. Toţi au multe de spus. Şi mai mult bine de făcut. Problema e că, în loc să-l facă, unii dintre ei se ţin de prostii. Şi iau decizii dintre cele mai discutabile.

acum 5 zile · comentarii (21)

“Munca vă face liberi”, asta este inscripţia de la intrarea lagărului Auschwitz-Birkenau, cea pe care o vedeau prizonierii aduşi din toate părţile Europei, evrei în primul rând, apoi toţi cei care cădeau pradă sinistrului program de curăţare etnică închipuit de Hitler şi pus în aplicare cu meticuloasă eficienţă de acoliţii săi din structurile celui de-al Treilea Reich.

acum 7 zile · comentarii (31)

Sfârşitul anului 2019 a creat o perspectivă pozitivă pentru Ucraina, în contextul discuţiilor purtate la Paris în cadrul Formatului Normandia Patru (N4), la care au participat alături de liderii de la Kiev şi Moscova şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, respectiv cancelarul german Angela Merkel.

acum 9 zile · comentarii (2)

Ştiu că nu se poate să se utilizeze aceleaşi criterii pentru ţările mari şi mici. Este evident că sancţiunile pentru transgresarea valorilor fundamentale se discută în funcţie de importanţa unei ţări şi de puterea sa de influenţă şi nu punând pe prim plan un set de reguli clare, chiar în cazul în care este vorba despre principii conţinute în legislaţii acceptate pe plan internaţional ca principiu de lucru.

acum 12 zile · comentarii (53)

Gata, jucătorii şi-au scos mănuşile şi s-au dezbrăcat de principii. Nu-i foarte frumos, numai că interesele sunt atât de mari încât nu mai e timp pentru obişnuitele operaţiuni de cosmetizare politică a bătăliilor care se purtau până acum pe dedesubt de masă, cu şuturi chiar dureroase date adversarilor.

acum 29 zile · comentarii (12)

Uite că se poate. Uite că pot funcţiona nu numai raţionamentele în ritm de muzică militară. Modelul european de mediere a crizelor, acela reluat în cadrul recentului Summit de la Paris în „formatul Normandia“ (Germania, Franţa, Ucraina şi Rusia) a propus un început de soluţie despre care, în acel moment, spunem că are meritul extraordinar de a a stabilit un prim element de referinţă.

luna trecuta · comentarii (15)

Marţi, la Paris, în faţă la Opera Garnier, publicul a asistat la un moment magic. Poate n-a ştiut ce tradiţie istorică reînvia cu acest prilej, dar uluirea şi emoţia au fost acolo pentru a primi aşa cum se cuvine manifestarea grevistă care a avut menirea de a înlocui reprezentaţia cu Lacul Lebedelor care figura iniţial pe afiş.

luna trecuta · comentarii (5)

Generalul în rezervă Charles Wald, fost şef al Comandamentului SUA în Europa  lansează o ipoteză de lucru corectă în ziarul grecesc Khathimerini: „Este timpul să reanalizăm dependenţa militară a Americii de Turcia. Să începem cu înştiinţarea Ankarei că SUA vor transfera resursele militare de la baza aeriană turcească de la Incirlik”. Unde? În Europa.

luna trecuta · comentarii (26)

Primarii din Praga, Varşovia, Budapesta şi Bratislava au semnat pe 16 decembrie un document simbolic, dar cu foarte profunde conotaţii politice: un document care consemnează apariţia oficială a unei „Alianţe a oraşelor libere“, semn al voinţei de a începe lupta împotriva tendinţelor populiste şi autoritare care marchează activitatea guvernelor din ţările lor.

luna trecuta · comentarii (34)