OSCE a găsit arme ruseşti în estul Ucrainei

OSCE a găsit arme ruseşti în estul Ucrainei

Separatişti proruşi din estul Ucrainei FOTO AFP

Echipa OSCE de monitorizare a situaţiei din estul Ucrainei a anunţat marţi pentru prima oară că a observat echipamente militare moderne de producţie rusească în teritoriile controlate de separatiştii proruşi. Însă Moscova respinge acuzaţiile precum că oferă sprijin rebelilor din Donbas.

Ştiri pe aceeaşi temă

OSCE anunţă că a „reperat“, în apropiere de satul Şornuhâne, patru sisteme diferite de război electronic, şi anume Leer-1, Krasuha-2, Bilina şi Repellent-1. Situat la 64 de kilometri sud-vest de Lugansk, Şornuhâne nu se află sub controlul Guvernului ucrainean.

Potrivit presei ruse, unul dintre aceste sisteme, Repellent-1, este folosit mai ales pentru anihilarea dronelor.

Este vorba de o rară confirmare dintr-o sursă independent cu privire la folosirea armelor ruseşti în conflictul dintre separatiştii proruşi din Donbas şi armata ucraineană, izbucnit în aprilie 2014 şi soldat până acum cu peste 10.000 de morţi, transmite AFP.

Acordurile de pace semnate la Minsk în 2015 au contribuit considerabil la reducerea violenţelor, dar lupte au loc sporadic în estul Ucrainei.

OSCE dispune de o echipă de 600 de observatori în Donbas.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: