Originea noului coronavirus. Urme de SARS-CoV-2, descoperite în ape reziduale din Barcelona recoltate în martie 2019

Originea noului coronavirus. Urme de SARS-CoV-2, descoperite în ape reziduale din Barcelona recoltate în martie 2019

FOTO Arhivă

Urme ale noului coronavirus au fost descoperite în probe de ape reziduale recoltate la Barcelona în martie 2019, cu nouă luni înainte de apariţia primelor cazuri de covid-19 la Wuhan, relatează „El Mundo”.

Ştiri pe aceeaşi temă

O echipă de cercetători de la Universitatea din Barcelona condusă de profesorul Albert Bosch a identificat urme ale noului coronavirusul - SARS-Cov-2 - în probe de ape reziduale care au fost recoltate de la o uzină locală în data din 12 martie 2019, informează cotidianul spaniol.

Rezultatele acestei cercetări au apărut într-o formă provizorie în publicaţia Medrxiv şi încă nu au fost supuse unei revizuiri ştiinţifice.

În cazul în care vor fi confirmate, acest lucru ar putea însemna că noul coronavirus a circulat cu mult înainte de a ajunge în atenţia opiniei publice, în decembrie 2019.

Cercetătorii din Barcelona nu exlud ca SARS-CoV-2 să fi circulat „neobservat” şi în alte părţi ale lumii.

Într-un studiu recent, o echipă de cercetători de la Harvard afirma că există indicii că noul coronavirus ar fi apărut în Wuhan încă din august 2019.

Deşi există mai multe informaţii contradictorii despre originea noului coronavirus, comunitatea ştiinţifică reţine ca prim focar piaţa de peşte din Wuhan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: