Oraşul italian care oferă case gratuite pentru a atrage noi locuitori. Care sunt condiţiile

Oraşul italian care oferă case gratuite pentru a atrage noi locuitori. Care sunt condiţiile

FOTO Gianpiero la Palerma

În ultimii câţiva ani, numeroase oraşe din Italia au luat decizia de a vinde locuinţe pentru un euro, într-o încercare de a reface comunităţile care sunt în declin, notează CNN Travel.

Cele mai recente destinaţii care au luat astfel de măsuri au fost Zungoli, din apropiere de Napoli şi Sambuca din Sicilia. Acestea au lansat scheme de promovare a proprietăţilor, vândute cu 1 euro, pentru a atrage noi locuitori.
 
Însă oraşul sicilian Cammarata a mers chiar cu un pas înainte, oferind locuinţe chiar pe gratis. Dornic să-şi salveze oraşul natal de depopulare, primarul Vincenzo Giambrone a petrecut ultimii trei ani convingându-i pe proprietarii care-şi abandonaseră casele să predea locuinţele goale nou-veniţilor, pe gratis.
 
FOTO Shutterstock 
 
„Nu pot să suport să văd acest superb centru istoric gol şi transformat într-o ruină. Mă doare”, a declarat Giambrone pentru CNN Travel.
 
În cea mai veche zonă din Cammarata, există peste 100 de case abandonate şi Giambrone speră ca planul său să funcţioneze. 
 
FOTO Shutterstock 
 
„Acum noii proprietari pot interveni pentru securizarea pereţilor fragili şi pentru reanimarea acestei zone istorice”.
 
FOTO Shutterstock 
 
Există câteva condiţii pentru a obţine oferta de care vorbeşte primarul. Doritorii trebuie să se angajeze că vor renova proprietatea în cel mult trei ani de la obţinerea ei şi vor plăti o garanţie de 5.000 de euro, care va fi restituită, odată ce renovarea se va încheia. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările