Opt membri ai grupării teroriste SIIL, arestaţi în Spania

Opt membri ai grupării teroriste SIIL, arestaţi în Spania

Unul dintre suspecţii SIIL, condus de forţele de ordine către sectia de politie

Opt presupuşi membri ai grupului terorist sunnit Statul Islamic al Irakului şi Levantui (SIIL) au fost arestaţi luni în Spania, sub acuzaţia că încercau să recruteze islamişti care să fie trimişi în Irak şi Siria, relatează BBC News online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile spaniole au descins luni dimineaţă la mai multe adrese din Madrid, în căutarea unor membri ai unei celule a grupului terorist SIIL.

Liderul celulei teroriste a fost deţinut o perioadă în penitenciarul militar american de la Guantanamo Bay, după ce a fost arestat în Afganistan.

Potrivit presei spaniole, şase dintre cei opt suspecţi arestaţi sunt originari din Maroc, unul este din Argentina şi unul din Spania. Liderul celulei islamiste sunnite este Lahcen Ikasrrien şi a fost deţinut la Guantanamo Bay mai mulţi ani, fiind transferat în Spania în 2005, din lipsă de probe.

Grupul terorist sunnit Statul Islamic al Irakului şi Levantui (SIIL) este afiliat reţelei Al-Qaida şi este foarte activ în conflictele din Irak şi Siria. În ultimele săptămâni, gruparea teroristă sunnită a ocupat numeroase provincii din nordul Irakului, iar acum avansează spre Bagdad.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: