ONG-uri: Căsătoriile forţate oficiate pe internet, un fenomen care ia amploare în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mult copile musulmane din Marea Britanie sunt obligate de părinţi să se mărite pe internet sau la telefon, un fenomen îngrijorător care ia amploare, au avertizat luni două organizaţii caritabile citate de Reuters.

Imami din Marea Britanie şi din străinătate oficiază ceremonii de căsătorie pe Skype, iar soţilor li se promit vize pentru Regatul Unit.

Într-una dintre situaţiile întâlnite de un ONG, o fată de numai 11 ani din Londra s-a măritat pe Skype cu un bărbat de 25 de ani din Bangladesh, a povestit fondatoarea organizaţiei neguvernamentale Freedom, Aneeta Prem.

Copila nu a înţeles semnificaţia evenimentului atunci, dar a contactat ONG-ul după ce a citit o carte despre căsătorii forţate primită de fratele ei la şcoală.

“Imediat ce ar fi fost suficient de mare, familia intenţiona să o ducă” să întreţină relaţii sexuale cu soţul ei, a adăugat Prem. “A fost retrasă de la şcoală şi educată să devină soţie casnică”, a precizat ea.

Potrivit lui Prem, numai câteva căsătorii oficiate pe internet au ieşit deocamdată la lumină, dar numărul acestora este în creştere.

Căsătoriile forţate afectează mai multe comunităţi din Marea Britanie, dar cele pe Skype vizează numai fete musulmane, deoarece restul religiilor necesită ca mirele şi mireasa să fie prezenţi fizic în cursul ceremoniei, au explicat activişti pentru drepturile omului.

Un alt caz este cel al unei fete de 13 ani care a fost obligată să se mărite cu un iranian de 18 ani pe Skype.

De asemenea, un băiat de 17 ani s-a căsătorit online după ce familia sa a aflat că are o prietenă creştină.

Marea Britanie a scos căsătoriile forţate în afara legii în 2014. De asemenea, este ilegal ca cineva să fie scos din ţară pentru a fi obligat să se căsătorească împotriva voinţei sale.

Potrivit lui Prem, căsătoriile pe Skype sunt preferate de unele familii pentru că sunt şanse mici să fie prinse.

Karma Nirvana, un alt ONG, a anunţat că a primit numeroase telefoane de la fete care au fost obligate să se căsătorească la telefon. De multe ori, fetele nici nu îşi dau seama că este o ceremonie de nuntă până când nu le spun familiile lor.

“Unele victime ne-au contactat şi ne-au spus: ‘M-am căsătorit la telefon pentru că rudele mele cred că le fac de ruşine’”, a explicat fondatoarea Karma Nirvana, Jasvinder Sanghera.

“Cea mai rapidă cale de a obliga pe cineva să se căsătorească nu este să îl duci în Pakistan, India sau în altă parte; cea mai rapidă cale de căsătorie este prin telefon”, a avertizat ea.

Potrivit ONG-ului, mii de fete britanice sub 18 ani ar fi obligate anual să se căsătorească.

Unitatea de luptă împotriva căsătoriilor forţate din Marea Britanie a confirmat că a întâlnit cazuri de căsătorii pe Skype. “Căsătoria forţată este o practică aberantă, care este complet inacceptabilă şi nu va fi tolerată în Marea Britanie, indiferent cum se desfăşoară aceasta”, a dat asigurări Ministerul de Interne, care a precizată că astfel de ceremonii oficiate pe Skype pot fi tratate ca infracţiuni.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite