Omul de ştiinţă care a creat neurotoxina folosită asupra lui Skripal a fost lovit grav de o maşină, în apropierea casei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Uglev, un savant rus în vârstă de 71 de ani, a fost rănit grav de o maşină pe o trecere de pietoni din Rusia. Accidentul s-a petrecut la câteva zile după ce omul de ştiinţă a spus că Rusia ar fi în spatele atacului cu agentul neurotoxic novichok.

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital, suferind răni la nivelul capului şi al membrelor. 

Domnul Uglev a declarat publicaţiei The Bell că a observat maşina care nu încetinea venind spre el şi a traversat în fugă, în speranţa că va reuşi să scape, dar a fost lovit chiar înainte să ajungă pe trotuar.

Ca să evite să ajungă sub roţile maşinii, acesta a sărit pe capotă chiar înainte de impact, lovindu-şi capul de parbrizul automobilului. De asemenea, se pare că şoferul a fost identificat ca un locuitor al oraşului în vârstă de 70 de ani, însă nu se cunosc alte detalii în legătură cu el, relatează Business Insider.

Fostul expert sovietic a spus acum câteva zile că e sigur că Rusia a fost în spatele tentativei de asasinat asupra lui Sergei Skripal şi a fiicei sale Yulia.

Skripal, fost agent de spionaj GRU, a petrecut câteva săptămâni la terapie intensivă şi încă nu a dat declaraţii în legătură cu otrava care a fost pusă pe clanţa uşii de la apartamentul său din Salisbury, Marea Britanie. 

Agentul a fost găsit la începutul lunii martie în stare gravă, pe o bancă dintr-un centru comercial din Salisbury, în sudul Angliei. 

Bărbatul în vârstă de 66 de ani se află pe teritoriul britanic din 2010, când a fost extrădat din Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri. 

Fost colonel al serviciilor militare ruse, Skripal a fost condamnat în 2006 în ţara sa natală la 13 ani de închisoare cu executare pentru spionaj în beneficiul Marii Britanii. 

Conform BBC, el ar fi primit 100.000 de dolari pentru a furniza serviciului de spionaj britanic MI6 numele agenţilor ruşi prezenţi pe teritoriul Regatului Unit. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite