OMS îndeamnă ţările bogate să nu mai vaccineze copiii şi adolescenţii. În Franţa, elevii de liceu nevaccinaţi nu vor mai avea acces în clase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OMS: vaccinarea copiilor şi adolescenţilor sănătoşi nu este deloc utilă - aşa cum arată studii recente Foto: Arhivă
OMS: vaccinarea copiilor şi adolescenţilor sănătoşi nu este deloc utilă - aşa cum arată studii recente Foto: Arhivă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cerea în urmă cu o săptămână ţărilor bogate să nu-şi vaccineze anticovid cei mai tineri locuitori şi să doneze dozele în plus ţărilor sărace, o solicitare care pare să aibă puţin ecou în Franţa, unde ministrul Educaţiei Jean-Michel Blanquer a anunţat miercuri că elevii de la colegii şi licee nevaccinaţi nu vor mai putea să participe la activităţi sau să fie prezenţi în clasă, relatează Le Figaro.

Directorul OMS Tedros Ghebreyesus denunţă, la Geneva, drept un ”scandal moral” faptul că 75% dintre vaccinurile împotriva covid-19 administrate în lume până în prezent au fost administrate doar în zece ţări, potrivit cotidianului elveţian 20 Minutes. 

El consideră că, dacă aceste vaccinuri ar fi fost mai bne repartizate, ar fi protejat toţi bătrânii şi personalul medical din întreaga lume. 

Tedros Ghebreyesus regretă faptul că Elveţia şi alte ţări, inclusiv Franţa, au cumpărat atât de multe doze, fără să ţină cont de persoanele care nu vor să  se vaccineze şi nici de faptul că vaccinarea copiilor şi adolescenţilor sănătoşi nu este deloc utilă - aşa cum arată studii recente. 

Ţările cele mai afectate de pandemia covid-19 sunt cele mai sărace ţări - inclusiv Haiti, cu mai puţin de 0,1 doze de vaccin administrate la 100 de locuitori, dar şi multe ţări din Africa, Asia de Sud, Asia centrală şi de Est şi Orientul Mijlociu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite