OMS: Europa înregistrează o creştere cu 9% a îmbolnăvirilor de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Numărul noilor contaminări cu SARS-CoV-2 creşte din nou în Europa - cu 9%, peste un milion de bolnavi de COVID-19 -, după şase săptămâni de scădere, a anunţat joi conducerea regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, potrivit news.ro.

„Săptămâna trecută, noile cazuri de COVID-19 în Europa au crescut cu 9% şi au atins un pic peste un milion”, anunţă într-o conferinţă de presă directorul OMS Europa Hans Kluge.

„Acest lucru pune capăt unei scăderi promiţătoare de şase săptămâni a cazurilor noi. Peste jumătate din regiunea (OMS) înregistrează un număr tot mai mare de infecţii noi”, constată el.

Acum două zile, OMS avertiza că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrează o nouă creştere la nivel global.

„Este dezamăgitor, dar nu surprinzător”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, precizând că trendul crescător se manifestă în toate zonele, cu excepţia Africii şi regiunilor Pacificului de Vest.

„Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos”, a spus acesta.

Directorul OMS a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, spunând că regulile fundamentale de igienă rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite