Olena Zelenska, mesaj emoţionant pentru polonezi: Soţia preşedintelui Ucrainei le mulţumeşte vecinilor de la Vest „pentru mai mult decât ospitalitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olena Zelenska FOTO Arhivă
Olena Zelenska FOTO Arhivă

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a postat în social media un mesaj în care subliniază că ucrainenii care au fugit din calea războiului se vor întoarce acasă şi le mulţumeşte polonezilor pentru prietenia arătată.

Zelenska a menţionat că Ucraina a avut ghinionul să aibă un vecin cum este Rusia, care îşi arată frăţia “cu rachete şi teroare”, dar şi norocul de a avea vecinul Polonia.

„Mă voi întoarce”: aceste cuvinte sunt rostite în mod repetat de fiecare ucrainean care a fost nevoit să plece de acasă. Mă voi întoarce la şcoala mea. La cana mea din bucătărie. La castanii mei. La rude.

Avem ghinionul de a avea un vecin care îşi arată frăţia cu rachete şi teroare. Dar avem şi marele noroc de a avea alt vecin, Polonia, care a devenit cel mai apropiat prieten al Ucrainei pi nu doar geografic. Polonia adăposteşte aproape trei milioane de ucraineni, oferindu-le nu doar găzduire temporară, ci şi servicii mericale gratuite şi educaţie.

Ne vom întoarce, pentru că nicăieri nu e mai bine decât acasă. Şi categoric îi vom invita pe polonezi ca să le mulţumim pentru mai mult decât ospitalitate, pentru absenţa reală a graniţelor. Mulţumim, prieteni”, a scris soţia lui Volodimir Zelenski.

Olena Zelenska a postat şi un filmuleţ cu emoţionant cu refugiaţi ucraineni.

De la startul invaziei, peste 10 milioane de ucraineni şi-au părăsit casele. Dintre ei, cinci milioane au fugit în alte ţări.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite