Olanda suplimentează restricţiile pentru a încetini răspândirea noului coronavirus

Olanda suplimentează restricţiile pentru a încetini răspândirea noului coronavirus

FOTO Shutterstock

Premierul olandez Mark Rutte a impus marţi noi restricţii pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, afirmând că guvernul ia în considerare carantine şi închideri de şcoli, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noile măsuri, care includ interzicerea întâlnirilor publice cu mai mult de două persoane care nu fac parte din aceeaşi familie, au fost impuse din cauza unui al doilea val al epidemiei.

Rutte a spus că guvernul recomandă cu tărie ca oamenii să nu călătorească în străinătate pentru vacanţe, până la jumătatea lunii ianuarie.

”Numărul cazurilor noi este în scădere, nu nu suficient de rapid”, a afimat Rutte într-o conferinţă de presă.

Noile măsuri vor intra în vigoare miercuri şi vor fi valabile timp de două săptămâni.

Alte măsuri vor fi menţinute până la jumătatea lunii decembrie.

Barurile şi restaurantele din Olanda au fost închise pe 13 octombrie, cu excepţia livrărilor la domiciliu, în timp ce întâlnirile publice au fost limitate atunci la patru persoane.

Marţi, Rutte a spus că muzeele, teatrele, cinematografele, grădinile zoologice şi parcurile de distracţii vor fi închise la rândul lor, pentru că numărul infecţiilor este în creşte în mai multe centre populate.

Un plan de a face obligatorie purtarea măştii, pentru care a fost adoptată o lege de urgenţă, în scopul evitării problemelor constituţionale, este aşteptat să intre în vigoare pe 1 decembrie, a spus ministrul Sănătăţii, Hugo de Jonge.

Olanda s-a alăturat Marii Britanii, Franţei, Germaniei şi mai multor alte state europene care au restricţionat reuniunile publice şi circulaţia persoanelor.

Marţi, Institutul Naţional pentru Sănătate a raportat că în ultima săptămână au fost identificate 60.087 de cazuri noi de coronavirus, în scădere de la 67.542 de cazuri în săptămâna anterioară, fiind pentru prima oară când numărul infecţiilor a scăzut după luna august.

Spitalele lucrează aproape de capacitatea maxină, din cauza creşterii numărului pacienţilor cu Covid-19, iar guvernul este presat să reducă presiunea asupra sistemului de sănătate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările