Olanda s-a exprimat din nou împotriva intrării Bulgariei în Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stef Blok, ministrul olandez de Externe FOTO EPA-EFE
Stef Blok, ministrul olandez de Externe FOTO EPA-EFE

Olanda a blocat din nou aderarea la Schengen a Bulgariei, din cauza corupţiei. Însă de această dată o nouă problemă a fost adusă în discuţie: traficul de persoane, scrie Euractiv.

Comisia Europeană susţine oficial Bulgaria pentru a deveni membră a spaţiului Schengen. Potrivit executivului UE, Bulgaria a îndeplinit criteriile tehnice pentru aderare. Olanda, în schimb, rămâne cel mai mare oponent al acestui proces şi, în timpul unei vizite efectuate săptămâna trecută în Bulgaria, ministrul olandez de Externe, Stef Blok a repetat poziţia ţării sale.

„Ştim de dorinţa voastră de a intra în Schengen, dar sper că înţelegeţi că oamenii din Olanda ştiu de numărul mare de migranţi care ajung în ţara noastră, trebuie să ne asigurăm că controlul vamal este intransigent înainte să primim Bulgaria în Schengen“, a spus Stef Blok.

Olanda tratează cu seriozitate scandalurile privind mita oferită în schimbul achiziţionării paşapoartelor bulgare şi vede acest lucru drept un argument împotriva intrării Bulgariei în Schengen.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite