Olanda a retras sute de mii de măşti defecte importate din China

Olanda a retras sute de mii de măşti defecte importate din China

Olanda a retras sute de mii de măşti defecte importate din China FOTO playtech.ro

Olanda a retras sute de mii de măşti importate din China şi distribuite în spitalele olandeze pentru a face faţă pandemiei de COVID-19, pe motiv că nu răspundeau criteriilor privind calitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de mii de măşti defecte, care au fost importate din China, au fost retrase din Olanda, a informat sâmbătă Ministerul Sănătăţii, potrivit AFP, citează Agerpres.
 
După ce a primit la 21 martie „o livrare a unui fabricant chinez de măşti cu un certificat de calitate KN95, ministerul a fost avertizat că, în cursul inspectării, calitatea acestei încărcături nu a corespuns criteriilor“, a declarat ministerul într-un comunicat transmis agenţiei France-Presse.
 
O parte din produse au fost livrate unor prestatori de servicii de sănătate, iar restul încărcăturii a fost pus în aşteptare şi nu a mai fost distribuit, a mai precizat ministerul.
 
„Al doilea test a dezvăluit că măştile nu corespund normelor de calitate. S-a luat decizia de a nu se mai folosi integral acest transport“, a declarat ministerul, adăugând, că pe viitor, „noile livrări vor fi supuse unui test suplimentar“.
 
Măsura a afectat aproape jumătate dintr-un lot de 1,3 milioane de măşti de tip FFP2, adică 600.000 de unităţi, potrivit televiziunii publice olandeze NOS.
 
„Măştile defecte nu se închid corect pe faţă ori au membrane - filtre foarte fine care trebuie să oprească particulele virale - ce nu funcţionează corect“, a subliniat NOS.
 
Sâmbătă, ministrul francez al sănătăţii, Olivier Véran, anunţa că a comandat „peste un miliard“ de măşti, în principal din China, pentru a face faţă pandemiei de COVID-19.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: