Olanda intenţionează să dea Rusia în judecată în legătură cu doborârea zborului MH17

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rămăşiţele zborului MH17 FOTO Arhivă
Rămăşiţele zborului MH17 FOTO Arhivă

Guvernul olandez intenţionează să intenteze o acţiune în justiţie Rusiei, din cauza presupusei responsabilităţi a Moscovei în distrugerea zborului MH17, în contextul în care discuţii pe această temă se află într-un impas, a anunţat joi ministrul olandez de Externe Stef Blok, relatează AFP.

Un avion de tip Boeing aparţinând companiei malaysiene Malaysia Airlines, de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost atins în zbor, la 17 iulie 2014, în estul separatist prorus al Ucrainei. Cei 283 de pasageri de la bord - între care 196 de olandezi - şi cei 15 membri ai echipajului au fost ucişi cu toţii.

Olanda şi Australia, care numără multe victime în rândul pasagerilor ucişi în această catastrofă aeriană, au acuzat în mod deschis Moscova, în mai.

La mai bine de şase luni de la această decizie, ”contactele diplomatice nu au permis încă să înceapă discuţii cu privire la responsabilitatea Rusiei în legătură cu rolul său în distrugerea zborului MH17”, afirmă şeful diplomaţiei olandeze Stef Blok într-o scrisoare transmisă Camerei Deputaţilor.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite