Olanda vrea restricţionarea liberei circulaţii pentru muncitorii din Europa de Est. Eurodeputaţii români reacţionează dur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vama granita frontiera FOTO adevarul

Europarlamentarul român, Marian-Jean Marinescu, vicepreşedintele grupului PPE din Parlamentul European, reacţionează dur la declaraţiile recente ale ministrului olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher (S&D), care propune restricţionarea libertăţii de circulaţie a lucrătorilor din Estul Europei în Uniunea Europeană.

 „Aceste declaraţii nu au un fundament real şi nu fac decât să instige la ură. Libertatea persoanelor de a circula, de a se stabili şi a munci în oricare din statele Uniunii este unul dintre drepturile de bază ale cetăţenilor UE. Acesta este consacrat în Tratatul care a creat de altfel Piaţa Unică Europeană cu cele patru libertăţi fundamentale de circulaţie: a persoanelor, mărfurilor, serviciilor şi capitalurilor. Conceptul de Piaţă Unică Europeană este introdus chiar în Olanda prin Tratatul de la Maastricht (1993)” - a declarat Marian-Jean Marinescu.

„Aceste declaraţii sunt de asemenea inutile. Subiectul nu va ajunge niciodată pe ordinea de zi la Bruxelles. Asta ar însemna să discutăm despre încălcarea celui mai important drept conferit de Uniunea Europeană. În grupul PPE una dintre priorităţile noastre este întărirea Pieţei Unice în vederea unei creşteri economice susţinute în întreagă Uniune Europeană. Statisticile Comisiei au demonstrat de nenumărate ori că lărgirea Uniunii Europene şi libera circulaţie a forţei de muncă au constituit un avantaj important, atât pentru vechile state membre, cât şi pentru cele noi” a adăugat europarlamentarul român.

Consider declaraţiile ministrului socialist olandez drept populiste. Dacă vrea într-adevăr să contribuie la micşorarea şomajului în Europa atunci sfatul meu este să convoace internaţională socialistă, inclusiv pe Victor Ponta, şi să promoveze măsuri reale pentru dezvoltarea economiei şi combaterea şomajului în Uniune” - a concluzionat Marian-Jean Marinescu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite