Olaf Scholz: Putin nu poate fi lăsat să câştige sau să dicteze condiţiile păcii în Ucraina

Olaf Scholz: Putin nu poate fi lăsat să câştige sau să dicteze condiţiile păcii în Ucraina

Olaf Scholz FOTO EPA-EFE

Invazia Rusiei în Ucraina pe 24 februarie a fost asemenea unui „fulger”, iar Vladimir Putin nu poate fi lăsat să câştige sau „să dicteze condiţiile păcii”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz la Forumul Economic Mondial de la Davos, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Putin va negocia serios pacea doar dacă îşi dă seama că nu poate deteriora apărarea Ucrainei”, a declarat Scholz într-un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos.
 
„Nu va exista pace dictată. Ucraina nu va accepta acest lucru şi nici noi nu o vom face”, a subliniat cancelarul german.
 
„Lumea se află într-un punct de cotitură”, a precizat el, adăugând nu numai Ucraina este în pericol, ci şi „sistemul de cooperare internaţională care a fost creat după două războaie mondiale”, potrivit CNN.
 
Perspectiva ca Rusia să cucerească tot teritoriul ucrainean pare mai puţin probabilă decât la începutul războiului, spune cancelarul Germaniei, datorită forţelor ucrainene şi sprijinului comunităţii internaţionale.
 
Cancelarul german a menţionat că Berlinul furnizează arme grele Kievului.
 
El a adăugat că Finlanda şi Suedia vor fi primite cu „braţele deschise” în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările