Olaf Scholz anunţă că Germania va livra arme către aliaţii care vor trimite în Ucraina armament sovietic

Olaf Scholz anunţă că Germania va livra arme către aliaţii care vor trimite în Ucraina armament sovietic

Cancelarul Olaf Scholz promite livrări de arme aliaţilor din estul Europei  FOTO EPA-EFE

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat miercuri că va livra arme aliaţilor din estul Europei care, în schimb, vor trimite arme din era sovietică în Ucraina, relatează dpa. Justificarea este că ar mai uşor pentru ucraineni să folosească echipament din epoca sovietică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul "a concretizat acum aceste acorduri cu mai multe state care prevăd că ele vor fi legate direct de livrări de arme către Ucraina", a declarat miercuri cancelarul german în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri din Bundestag.
 
În acest sens există un plan: partenerii est-europeni care trimit arme din epoca sovietică Ucrainei vor primi livrări de arme din Germania în schimb.
 
Justificarea este că ar fi mai uşor pentru soldaţii ucraineni să utilizeze echipament din epoca sovietică, cu care sunt obişnuiţi, în loc de arme moderne occidentale.
 
Astfel, pentru a pune la punct această strategie, Germania a purtat convorbiri cu Republica Cehă, Grecia, Polonia şi Slovenia asupra acestor acorduri. 
 
"Am investit multă energie pentru ca asta să se întâmple", a spus Scholz, adăugând că implementarea va avea loc în următoarele săptămâni.
 
Cancelarul nu a comentat asupra solicitării opoziţiei ca Germania să livreze direct Ucrainei vehicule de luptă pentru infanterie şi de aprovizionare. În schimb, el a precizat că Germania va furniza doar tipurile de arme pe care alţi aliaţi ai Ucrainei le trimit. "Este o decizie de leadership pe care am luat-o împreună", a spus el.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările