Oficialii italieni acuză restaurantele din străinătate de promovare a mafiei

Oficialii italieni acuză restaurantele din străinătate de promovare a mafiei

Don Panino, taverna din Viena inchisa dupa ce vindea sandvisuri cu nume de mafioti

Un politician din Sicilia s-a înfuriat când a descoperit că un restaurant din Copenhaga, Danemarca, serveşte după tipuri de pizza sub nume cu tentă mafiotă. Este al doilea caz denunţat de politician ca fiind tendenţios la adresa Siciliei, după ce a fost descoperită o tavernă din Viena care vindea sandvişuri cu numele unor mafioţi italieni renumiţi şi ale victimelor lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat în vacanţă cu familia în capitala daneză, Fabrizio Ferrandelli, vicepreşedintele comisiei de luptă împotriva mafiei, a luat masa la restaurantul cu specific italienesc Mama Rosa, dar a plecat furios, după ce a văzut în meniu două tipuri de pizza numite „mafioso“ şi „Al Capone“.

Ferrandelli, membru al partidului democratic de centru-stânga, a scris pe blogul său că meniurile de acest gen promovează o imagine distorsionată despre sudul Italiei. El a acuzat afacerile străine că încearcă să atragă clienţi perpetuând senzaţionalul legat de mafioţii italieni.   

„Sunt foarte supărat…pentru cei mulţi care au luptat şi luptă împotriva mafiei“, a scris el, menţionând că va face o plângere oficială despre aceste lucruri Comisiei regionale de luptă împotriva mafiei şi Ministerului italian de Interne.

Nu este prima oară când numele ale unor feluri de mâncare provoacă controverse între italieni despre felul în care uneori, străinii percep şi tratează crima organizată din peninsulă.

În iunie, taverna Don Panino din Viena, care acum este închisă, a provocat reacţii cu ecouri la nivel înalt, după ce Însărcinatul cu Afaceri Externe al Italiei a denunţat numele produselor de mâncare pe care le comercializa, autorităţilor locale. În afara sandvişurilor care aveau numele unor mafioţi italieni celebri şi ale victimelor lor, unul dintre produse era denumit după Giovanni Falcone, un procuror ucis de mafie în 1992, despre care meniul cita că a fost „prăjit“ ca un cârnat.

Ferrandelli a spus că experienţa din Copenhaga i-a demonstrat că Don Panino nu este „un caz izolat“ şi că este „dezgustătoare“. „Acasă, ducem o luptă anti-mafie, şi afară Sicilia înseamnă numai mafia“, a concluzionat el.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: