Oficiali americani: 70% din forţele Rusiei, pregătite să invadeze Ucraina. Kievul ar rezista doar câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rusia armata

Nivelul pregătirilor militare ale Rusiei estimat pentru o posibilă invazie la scară largă a Ucrainei a ajuns la 70%, mai multe batalioane tactice urmând a fi desfăşurare la graniţă, au spus doi oficiali americani, citaţi de Reuters.

În ultimele două săptămâni, numărul batalioanelor tactice la graniţă în regiune a crescut la 83 de la 60, în timp ce vineri alte 14 sunt în trecere, au afirmat oficialii sub anonimat pentru Reuters. 

În ceea ce priveşte momentul unei invazii, este de aşteptat ca terenul să atingă un nivel maxim de îngheţ în jurul datei de 15 februarie, au spus oficialii, permiţând tranzitul mecanizat off-road al unităţilor militare ruse. Astfel de condiţii vor continua până la finalul lui martie. 

Această cronologie a acţiunilor, numărul şi capacitatea tot mai mare a forţelor ruse apropiate de Ucraina ar putea sugera că nu mai este loc de dialog diplomatic. 

Oficialii americani nu au oferit dovezi care să le susţină estimările privind forţele ruseşti. 

Deşi Rusia trimite peste 100.000 de trupe în apropiere de graniţă, a spus că nu plănuieşte o invazie, dar că ar putea întreprinde acţiuni militare nespecificate dacă cerinţele sale de securitate nu sunt îndeplinite. Acestea includ promisiunea NATO că nu va include niciodată Ucraina în organizaţie, o solicitare pe care Washingtonul şi NATO o consideră de neacceptat. 

Washingtonul crede că Rusia poate alege alte opţiuni decât o invazie pe scară largă, inclusiv o incursiune limitată şi nu crede că preşedintele Vladimir Putin a luat o decizie finală. 

Dar ei au spus că Putin pune în aplicare o forţă care poate executa toate scenariile. 

Dacă Rusia ar invada capitala Kiev, ar putea cădea în câteva zile, au spus oficialii americani. 

O invazie la scară largă ar provoca victime majore, a afirmat unul dintre oficiali. 

Ucraina ar putea înregistra de la 5.000 la 25.000 de victime, în timp ce ale Rusiei ar fi între 3.000 şi 10.000 iar victimele civili ar ajunge la 25.000-50.000, potrivit estimărilor americanilor, a declarat oficialul. 

O invazie completă ar determina, de asemenea, fuga a milioane de refugiaţi şi de persoane strămutate în interiorul Europei, crede Washingtonul. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite