Oficial ucrainean: forţele separatiştilor din Donbas numără 450 de lunetişti, dintre care 50 sunt ruşi

Oficial ucrainean: forţele separatiştilor din Donbas numără 450 de lunetişti, dintre care 50 sunt ruşi

FOTO Segodnya via 112.ua

La şapte ani de la izbucnirea războiului din Donbas, 450 de lunetişti sunt încă activi în această regiune din sud-estul Ucrainei de partea rebelilor pro-ruşi, relatează presa de la Kiev.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce negocierile de pace par într-un punct mort, armele încă fac victime în regiunile Doneţk şi Luhansk. Potrivit ONU, peste 13.000 de persoane au fost ucise în războiul izbucnit acum şapte ani în cele două regiuni din sud-estul Ucrainei. Unele dintre victime sunt vizate direct de către lunetişti, cum a fost la începutul acestui an cazul a patru militari ucraineni.

Potrivit lui Vadim Skibiţki, reprezentant oficial al Direcţiei Principale de Informaţii din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina, 450 de lunetişti sunt activi în prezent în Donbas, 50 dintre ei fiind chiar membri ai armatei ruse sau ai Serviciului Federal rus de Securitate (FSB, fostul KGB).

Oficialul ucrainean spune că Moscova menţine în mod constant în regiune un contingent de 50 de lunetişti pentru a executa sarcini în condiţii de luptă.

Primii lunetişti au apărut în Donbas în 2016, după ce au petrecut un an de antrenament în poligoane din Rostov şi Krasnodar, precizează 112.ua.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările