Oficial britanic: Muncitorii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru Marea Britanie decât britanicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Earl Attlee,oficial din cadrul Ministerului britanic de Interne
Earl Attlee,oficial din cadrul Ministerului britanic de Interne

Imigranţii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru Marea Britanie decât fac britanicii, a declarat un oficial din cadrul Ministerului britanic de Interne, Earl Attlee, citat de „The Daily Mail“.

Potrivit publicaţiei, oficialul conservator îşi exprima astfel acordul cu declaraţii ale Lordului Davis, un parlamentar laburist, potrivit căruia aceşti imigranţi ar putea plăti ca taxe mai mult decât ar încasa ca ajutoare, la fel ca şi ceilalţi imigranţi UE, mai vechi. Earl Attlee a mai declarat că Guvernul britanic este "foarte mulţumit" de libera circulaţie a persoanelor în interiorul Uniunii Europene, după anularea restricţiilor la 1 ianuarie.

Lordul Davis, membru al Camerei superioare a Parlamentului, fost ministru al Apărării în Guvernul laburist al lui Gordon Brown, l-a întrebat pe Earl Attlee marţi, în Camera Lorzilor, dacă a văzut studiul publicat recent de University College London (UCL), potrivit căruia imigranţii din UE veniţi în ţară în ultimii zece ani au contribuit prin taxe cu bani mai mulţi decât au încasat ca ajutoare, "spre deosebire de britanici".

"Cu alte cuvinte, ne-au furnizat un surplus financiar şi fiscal substanţial, spre beneficiul fiecărui contribuabil din această ţară", a conchis lordul laburist, întrebându-se retoric dacă nu cumva "există posibilitatea ca harnicii români şi bulgari să le calce pe urme" imigranţilor mai vechi.

Earl Attlee i-a răspuns că este de acord cu ideea că românii şi bulgarii vor aduce beneficii economice nete Marii Britanii. El a mai declarat, ulterior, că toate cele trei partide, inclusiv Partidul Conservator, au fost de acord cu anularea restricţiilor după perioada de tranziţie de şapte ani. "De aceea suntem foarte mulţumiţi de aderarea României şi Bulgariei la UE şi de libera circulaţie a acestor oameni de la 1 ianuarie", a spus el.

Un profesor emerit de statistică de la UCL, Mervyn Stone, şi statisticianul Nigel Williams, de la grupul de reflecţie Civitas (dreapta), au sugerat că studiul citat de lordul laburist este o lucrare "în mod fatal defectuoasă". Ei au criticat metodologia utilizată pentru evidenţierea impactului imigranţilor asupea locuinţelor şi reţelei de transport.

Citeşte mai multe despre invazia românilor în Marea Britanie:

 „De ce sunt mândru să fiu numit rasist”. Un britanic arată de ce compatrioţii săi „leneşi”, care trăiesc din mila statului, au nevoie de imigranţi  „Este opt dimineaţa. Vorbesc în şoaptă pentru că sunt în faţa unui complex de locuinţe sociale şi toţi britanicii care locuiesc aici dorm”, începe o mărturie video Pete Bennett, un britanic din cartierul Riverside, aflat în estul Londrei. Bărbatul prezintă apoi strada pe care locuieşte şi arată cum toate afacerile imigranţilor au uşile deschise din zori, în timp ce patronicii britanici încă dorm.

Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, acuzat că este „un agresor şi consumator de droguri“ Victor Spirescu, românul întâmpinat în Marea Britanie de doi parlamentari britanici la sosirea sa la începutul acestui an pentru a munci în Anglia, are cazier în România şi şi-a agresat fizic fosta iubită pe care a ameninţat-o cu moartea, potrivit presei britanice.

Reacţii ironice la „invazia” din Regatul Unit: „Un britanic înghite, în medie, 8 bulgari în timp ce doarme, în prima săptămână din 2014” Ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii din UE pentru cetăţenii români şi bulgari a dus un val de articole orientate împotriva persoanelor din cele două ţări, presa din Marea Britanie înaintând cifre ale „invaziei” care nu s-au adeverit. Pe reţele sociale, „invazia” eşuată a inspirat utilizatorii să se întreacă în glume atât pe seama românilor şi a bulgarilor, cât şi a presei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite