Oficial britanic, mesaj către cetăţenii UE care nu au primit statut de rezident: Pregătiţi-vă să fiţi daţi afară din ţară

Oficial britanic, mesaj către cetăţenii UE care nu au primit statut de rezident: Pregătiţi-vă să fiţi daţi afară din ţară

Foto Shutterstock

Cetăţenii UE cărora li s-a refuzat dreptul de a rămâne în Marea Britanie ar trebui să părăsească ţara de bunăvoie. Dacă nu fac acest lucru, vor fi expulzaţi, a avertizat un ministru britanic citat de Politico.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kevin Foster, ministrul pentru Imigraţie, a declarat pentru ziarul italian La Repubblica într-un interviu că „cetăţenii UE cărora li s-a refuzat statutul de rezident şi nu pleacă vor sta ilegal în Regatul Unit”.
 
„Ne aşteptăm ca oamenii să părăsească ţara în mod voluntar”, iar în caz contrar, oficialii din domeniul imigraţiei „vor încerca să le impună plecarea”, a precizat el, scrie Digi24.
 
Ţara a acordat aproximativ  5,4 milioane de permise de şedere unor cetăţeni ai Uniunii Europene. Foster a precizat că pe 31august 2021, existau aproximativ 400.000 de cereri în aşteptarea unui rezultat.
 
„Cei care au avut motive întemeiate să depăşească termenul limită pentru a solicita să rămână în Marea Britanie încă pot aplica”. „Avem măsuri pentru a-i proteja pe cei care nu au depus încă solicitarea, dar care ar putea fi în continuare eligibili, ceea ce înseamnă că toată lumea va putea obţine statutul pe care îl merită”, a mai precizat el.
 
Totuşi, Marea Britanie nu a reuşit să umple golurile de pe piaţa muncii, ceea ce a dus la o penurie de produse pe rafturile supermarketurilor şi o criză de combustibil. Guvernul britanic a anunţat că va da 5.000 de vize temporare pentru şoferi de camioane şi 5.500 pentru angajaţi în industria cărnii de pui.
 
Însă, Foster a negat că există o legătură între criza de angajaţi şi noile reguli de imigraţie.
 
„Nu suntem de acord că sistemul bazat pe puncte este principala cauză a crizei de forţă de muncă în Marea Britanie, pentru că putem observa deficienţe similare în întreaga UE, în special în domenii precum industria ospitalităţii şi cea a transportului cu camionul”, a spus el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările