Obiectivele lui Van Rompuy: relansarea creşterii, salvarea climatului

Obiectivele lui Van Rompuy: relansarea creşterii, salvarea climatului

Preşedintele UE, Herman Van Rompuy

Noul preşedinte al Uniunii Europene Herman van Rompuy a declarat miercuri că el va face din relansarea creşterii şi lupta contra schimbărilor climatice principalele sale obiective în următoarele luni.

"Criza economică şi schimbarea climatică sunt cele două principale provocări cu care noi ne confruntăm", a estimat Van Rompuy într-o conferinţă de presă la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel.

Uniunea Europeană trebuie să aibă ca obiective relansarea economică "cu o rată de creştere mai degrabă de cel puţin 2 la sută decât 1 la sută prevăzută la ora actuală", a subliniat el, citat de AFP.

Dna Merkel a declarat la rândul său că intenţiona să discute cu fostul prim-ministru belgian, aflat în prima sa vizită la Berlin ca preşedinte al UE, despre noua strategie economică ce urmează a fi dezbătută la summitul liderilor celor 27 de ţări ale comunităţii la 11 februarie la Bruxelles.

Van Rompuy a indicat că reuniunea va fi de asemenea consacrată discuţiilor în legătură cu efectele summitului asupra climatului care s-a desfăşurat în decembrie la Copenhaga.

El a indicat de asemenea că se aşteaptă ca ţările UE să facă 'propuneri cantitative' pentru reducerea emisiilor de gaz cu efect de seră până la sfârşitul lunii ianuarie în scopul de a limita încălzirea climatică a planetei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: