Obama promite să o înveţe pe Merkel să joace golf

Obama promite să o înveţe pe Merkel să joace golf

Preşedintele SUA, Barcak Obama şi cancalarul german Angela Merkel FOTO AFP

Preşedintele american Barack Obama a declarat luni, la Hanovra că plănuieşte să o înveţe să joace golf pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, relatează DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

"O voi învăţa pe Angela să joace" golf, a declarat Obama după ce a primit o crosă de golf de la gigantul german Siemens, la târgul industrial de la Hanovra.
 
Şeful statului american şi-a început ultima zi a ultimei vizite pe care o efectuează în această calitate în Germania cu o vizită la târgul industrial de la Hanovra, împreună cu cancelarul Angela Merkel, după care urmează să participe la un minisummit cu lideri europeni, dedicat unor probleme de securitate şi afaceri la nivel mondial.
 
"Aceasta este şansa mea să le spun oamenilor de aici să cumpere 'Made in America'", a declarat Obama la târg, adăugând că se află la Hanovra deoarece este "mândru să prezinte spiritul de inovaţie al Americii".
 
Merkel şi Obama au lansat oficial duminică Hannover Messe, cel mai mare târg industrial.
 
"The proof of the pudding is eating", a declarat Merkel în engleză, la începutul turului standurilor americane şi germane, alături de preşedintele american.
 
Obama şi Merkel au vizitat, la pavilionul american, standuri ale unor producători de imprimante 3D, softuri şi tehnologie spaţială, însoţiţi de numeroşi cameramani, fotografi, personal de securitate, reporteri şi membri ai Guvernului.
 
"Cancelarul german este un om de ştiinţă, deci înţelege aceste lucruri", le-a spus Obama unor expozanţi.
 
Merkel, de formaţie fizician, a ieşit în evidenţă, într-o adevărată mare de costume închise la culoare, purtând o jachetă albastră.
 
"După ce-mi închei mandatul am să am timp să încep să concep lucruri", a spus Obama în glumă la un stand.
 
Vizita de două zile a şefului statului american în Germania reprezintă ultima etapă a unui turneu care l-a purtat anterior în Arabia Saudită şi Marea Britanie.
 
Ea are loc înaintea Summitului NATO prevăzut în iulie la Varşovia.
 
După ce va susţine un discurs în faţa unor conducători de întreprinderi luni dimineaţa. Obama urmează să participe la o reuniune, dedicată principalelor probleme mondiale curente, alături de preşedintele francez Francois Hollande, premierii italian Matteo Renzi şi  britanic David Cameron şi cancelarul german Angela Merkel.
 
Pe agenda acestui minisummit se află, de asemenea, lupta împotriva Statului Islamic în Irak şi Siria, criza migraţiei din Europa, conflictul din Libia, referendumul britanic cu privire la rămânerea sau nu a regatului în Uniune, proiectul acordului comercial SUA-UE şi măsuri în vederea opririi unei Rusii tot mai agresive.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările