O voluntară spaniolă, atacată online de extremişti după ce a fost fotografiată în timp ce îmbrăţişa un migrant VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gestul de umanitate al unei voluntare spaniole a provocat insulte din partea sustinătorilor partidului extremist Vox FOTO captură Twitter
Gestul de umanitate al unei voluntare spaniole a provocat insulte din partea sustinătorilor partidului extremist Vox FOTO captură Twitter

O voluntară a Crucii Roşii a primit insulte pe conturile sale de socializare de la susţinători ai partidului spaniol de dreapta Vox după ce o imagine cu ea îmbrăţişând un migrant senegalez a  ajuns pe reţelele sociale. Mii de migranţi au încercat să treacă din Maroc în enclava spaniolă Ceuta.

Luna Reyes, o studentă în vârstă de 20 ani, care face voluntariat pentru Crucea Roşie din luna martie spune că „i s-a părut lucrul cel mai firesc din lume” să facă acest gest simplu pentru acel om.,relatează The Guardian. Bărbatul, căruia nu i-a reţinut numele, era epuizat şi însetat.

„Plângea, am întins mâna spre el şi el m-a îmbrăţişat. S-a agăţat de mine. Acea îmbrăţişare a fost o gură de oxigen pentru el”.

„Au văzut pe contul meu că prietenul meu e negru şi m-au insultat continuu, mi-au adresat cuvinte rasiste, absolut oribile” a spus Luna. Mesajul ei a stârnit un val de postări de susţinere şi a dat naştere hashtagului #GraciasLuna căruia i s-au alăturat şi politicienii spanioli.

„Mai mult decât o imagine. Un simbol de speranţă şi solidaritate”, a apreciat ministrul spaniol al Muncii, Yolanda Díaz.

 „Nu vom permite urii să iasă biruitoare. Numărul celor care văd în această îmbrăţisare simbolul a tot ce e mai bun în această ţară îl depăşeşte pe al celorlalţi ”, a scris consiliera primăriei din Madrid , Rita Maestre.

Secretarul Federaţiei Internaţionale a Crucii şi societăţilor de cruce Roşie, Jagan Chapagain a remarcat: „Mulţumesc Luna pentru că aduci lumină. Mulţumesc că arăţi lumii ce însemană umanitate”.

„Nu am fost instruiţi pentru aşa ceva”, spune Luna, după ce mii de migranţi au sosit în enclava spaniolă în doar 36 de ore.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite