Franţa: numărul de decese cauzate de coronavirus a atins un nou prag după ce au fost anunţate victimele din centrele de îngrijire, anterior neconsemnate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul total de decese cauzate de coronavirus în Franţa a atins un nou record sâmbătă, după ce guvernul a raportat decesele neînregistrate anterior ale persoanelor provenite din centre de îngrijire medicală. În spitale, numărul de morţi, în urma infecţiilor cu coronavirus, a scăzut la 441, comparativ cu recordul de 588 de victime înregistrate în ziua precedentă, au declarat autorităţile franceze, citate de Reuters.

De la începutul epidemiei şi până acum, autorităţile franceze au consemnat 7.560 de decese - 5.532 de persoane au murit la spital, iar alte 2.028 în azile de bătrâni.

Anterior neraportate, decesele din centrele de îngrijire însumează aproape o treime din numărul total de decese.

Ministrul Sănătăţii, Jérôme Salomon anunţă că în prezent 28.143 de persoane cu coronavirus sunt internate în spitalele din Franţa, dintre care 6.838 la terapie intensivă.

Franţa a adoptat măsuri restrictive în 17 martie, în încercarea de a încetini răspândirea epidemiei, acum fiind permise doar călătoriile esenţiale care trebuie justificate cu o declaraţie semnată.

În total, aproape 90.000 de cazuri de coronavirus au fost confirmate oficial în Franţa. Dintre acestea, peste 15.000 de pacienţi s-au vindecat. 

Deşi numărul de internări la terapie intensivă a mai scăzut, Salomon a avertizat că „acum nu este momentul să ne relaxăm. Vă spun în această seară: rămâneţi acasă pentru a salva vieţi”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite