O ţară din Balcani a legalizat parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex

O ţară din Balcani a legalizat parteneriatul
civil între persoane de acelaşi sex

Paradă gay la Podgorica, capitala Muntenegrului FOTO EPA-EFE

Muntenegru a adoptat miercuri o lege care recunoaşte parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, un demers pe care preşedintele Milo Djukanovici l-a apreciat ca fiind „un pas către familia democraţiilor cele mai dezvoltate”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legea a fost adoptată cu 42 de voturi pentru şi 5 împotrivă, în pofida faptului că Biserica Ortodoxă Sârbă, cea mai mare organizaţie religioasă din Muntenegru, este extrem de critică faţă de drepturile comunităţii LGBTQ, relatează DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

„Prin adoptarea legii privind parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, Muntenegru reglementează pentru prima dată drepturi legale pentru cupluri de acelaşi sex”, a reacţionat Djukanovici pe Twitter.

Prima paradă gay din această ţară a avut loc în urma cu şapte ani şi a fost însoţită de violenţe, dar ediţiile ulterioare ale evenimentului s-au desfăşurat în mod paşnic, notează DPA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările