O tânără din Marea Britanie a orbit după ce a băut un cocktail într-un bar din Zakynthos

O tânără din Marea Britanie a orbit după ce a băut un cocktail într-un bar din Zakynthos

FOTO BBC News

Hannah Powell, o tânără în vârstă de 23 de ani din Marea Britanie, a orbit şi a făcut insuficienţă renală, după ce a băut un cocktail într-un bar din Zakynthos, Grecia, scrie BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânăra a început să vomite şi să se simtă obosită după ce a ieşit în oraş cu prietenii, în august 2016. Nu era însă vorba despre o mahmureală, ci despre efectele unui cocktail periculos cu votcă şi metanol.

Hannah a orbit şi rinichii săi nu mai funcţionau. Ea a realizat că ceva este în neregulă abia după ce s-a trezit în camera sa de hotel şi credea că lumina este stinsă.

„Am sugerat să dăm la o parte draperiile şi prietenii meu au spus că sunt deja deschide, dar nu realizam ce se îmîmplă,” a declarat tânăra britanică pentru Radio 1 Newbeat.

„Am crezut că glumesc, aşa că m-am ridicat ca să aprind lumina. Atunci am început să mă panichez, pentru că am realizat că lumina era aprinsă, dar nu puteam să văd nimic.”

Hannah, care este la origine din Middlesbrough, a fost transportată la un spital de pe insulă, înainte să fie transferată la o unitate medicală mai mare din Grecia.

Hannah delira şi era atât de confuză încât avea impresia că este răpită.

„Nu ştiam de ce nu puteam să văd. Credeam că am ceva pe ochi, pe cap. Îmi amintesc că am răspuns la telefon când m-a sunat tatăl meu. Îmi spunea să nu-mi fac griji şi că este pe drum, dar se tot întrerupea.”

Testele făcute la spital au confirmat că Hannah suferise o intoxicaţie cu metanol. Ea a băut votcă nereglementată care fusese amestecată cu substanţa toxică într-un bar. Prietenii ei care băuseră acelaşi cocktail au suferit doar crampe stomacale, dar fără efecte pe termen lung.

„Se pare că grupuri de mafie locală prepară amestecul în pădure şi o vând barurilor la preţ mic şi acestea îşi umplu stocul.”

Amestecul periculos era vândut în sticle de votcă originală, astfel că Hannah şi prietenii săi credeau că au cumpărat ceva sigur.

Tânăra a revenit acasă după câteva săptămâni şi a trebuit să se obişnuiască să trăiască oarbă. În plus, timp de 18 luni a făcut dializă, pentru că avea insuficienţă renală, până când mama ei a hotărât să-i doneze un rinichi.

În prezent, Hannah şi-a recăpătat vederea parţial, însă percepe totul înceţoşat. La trei ani după incident, tânăra este nemulţumită că nimeni nu a fost pedepsit pentru ce i s-a întâmplat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările