O stea uriaşă,  de câteva tone, a fost pusă în vârful Catedralei Sagrada Familia din Barcelona | VIDEO

O stea uriaşă,  de câteva tone, a fost pusă în vârful Catedralei Sagrada Familia din Barcelona | VIDEO

Proiectată de arhitectul catalan Antoni Gaudí, catedrala Sagrada Familia, cel mai vizitat monument din Barcelona.

O stea uriaşă cu 12 colţuri a fost instalată luni pe turnul Fecioarei Maria ce aparţine celebrei catedrale Sagrada Familia din Barcelona. Steaua măsoară peste 7 metri şi cântăreşte 5,5 tone, potrivit unui comunicat transmis de conducerea catedralei, scrie CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea a spus că decoraţiunea, care este realizată din  oţel inoxidabil şi sticlă, semnifică „o mare stea luminoasă ce va schimba orizontul Barcelonei şi va aduce lumină şi speranţă”.

Pe data de 8 decembrie, Steaua va fi binecuvântată printr-o slujbă religioasă şi va fi aprinsă pentru prima oara, având un spot luminos pe fiecare dintre cele 12 colţuri. 

Proiectată de arhitectul catalan Antoni Gaudí, catedrala Sagrada Familia, cel mai vizitat monument din Barcelona, cu 4,5 milioane de turişti în 2017, a fost inclusă din 2005 în Patrimoniul mondial UNESCO.

Proiectul lui Gaudi conţine 18 turnuri dedicate celor 12 apostoli, patru evanghelişti, lui Isus şi Fecioarei Maria şi include elemente moderniste, de Art Nouveau precum şi gotice tradiţionale.

Gaudi a început lucrările la acest edificiu în anul 1882. Cu toate acestea, şantierul, finanţat doar din donaţii ale credincioşilor şi vizitatorilor, trebuie să se închidă în 2026, la un secol de la moartea arhitectului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările