O reţea de români care trata imigranţi africani pe post de sclavi a fost destructurată de poliţia spaniolă

O reţea de români care trata imigranţi africani pe post de sclavi a fost destructurată de poliţia spaniolă

FOTO EPA

Poliţia spaniolă a destructurat o reţea de români care exploata imigranţi clandestini în ferme din Spania, unde aceştia duceau o adevărată viaţă de sclavi. Majoritatea erau marocani, dar printre victime erau şi români, moldoveni, ucraineni, precum şi cetăţeni din state din Africa de Nord şi Africa Subsahariană, potrivit Digi24.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imigranţii erau apoi „vânduţi” fermierilor spanioli, iar traficanţii obţineau cam 30.000 de euro pe lună din exploatarea lor, mai arată Digi24.
 
Îndată ce ajungeau în Spania, imigranţilor li se luau actele de identitate şi erau cazaţi în condiţii inumane, sub strictă supraveghere. Nu aveau voie să ia legătura cu străini şi nici să iasă din cocioabele lor. Erau obligaţi să lucreze ore multe şi epuizante pe câmp, primind doar câţiva euro, cât pentru a supravieţui. Cei care voiau să renunţe nu-şi mai puteau recupera actele de identitate, ba chiar erau ameninţaţi cu moartea dacă ar fi încercat să contacteze poliţia. 
 
Mai mult, a relevat ancheta, cu ajutorul actelor de identitate luate de la imigranţi, traficanţii înfiinţau societăţi fictive pentru a-şi transfera banii negri către România. Organizaţia dispunea chiar de un birou de consiliere locală, la Sevilla, care facilita toate procedurile, în special cele prin care falsifica documentele pentru a justifica transferurile de bani.
 
Garda Civilă spaniolă a făcut percheziţii la trei adrese domiciliare şi la un birou. A confiscat documente, care confirmau implicarea acestei reţele în exploatarea imigranţilor, în complicitate cu o altă reţea de imigraţie clandestină, condusă de un român, dar şi cu alte reţele de traficanţi de fiinţe umane. Era o afacere la scară internaţională, au subliniat poliţiştii spanioli.
 
Activităţile ilegale şi inumane ale acestei reţele clandestine, desfăşurate la Vega del Guadalquivir, au prosperat odată cu pandemia şi nevoia presantă a femierilor spanioli pentru mână de lucru din străinătate.
 
Garda Civilă spaniolă a anunţat că a arestat la cinci persoane în legătură cu acest caz, pe care îl aveau în atenţie încă de la începutul anului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările