O reţea internaţională de răpiri de copii, compusă din foşti militari, desfiinţată în Italia

O reţea internaţională de răpiri de copii, compusă din foşti militari, desfiinţată în Italia

Acţiune in forţă a carabinierilor italienui pentru prinderea membrilor reţelei de „recuperatori7 de copii

Carabinierii italieni au anunţat joi dezmembrarea unei reţele internaţionale de răpiri ale copiilor contestaţi între părinţi de naţionalităţi diferite, care implica foşti mercenari şi un campion sportiv şi era bazată în Italia, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Ancheta a permis reconstruirea organigramei unei asociaţii internaţionale de răufăcători care se ascundea în spatele activităţilor unei societăţi de securitate norvegiană intitulată «ABP World Group» (...) compusă în principal din veterani ai corpurile speciale ale unor armate diverse din întreaga lume", transmite un comunicat al carabinierilor italieni din Palermo, în Sicilia.

"Printre serviciile oferite de organizaţie figura «recuperarea» copiilor contestaţi între părinţi de naţionalităţi diferite", continuă comunicatul care evocă "zeci şi zeci de mii de euro" pe care anumiţi părinţi erau dispuşi să îi plătească acestei societăţi pentru a îşi recupera copilul "chiar şi riscându-i propria viaţă".

Prima operaţiune a avut loc în octombrie 2012 când un commando a răpit un copil în Tunisia iar apoi l-a transferat în Norvegia, trecând prin Palermo, Sicilia.

Cea de-a doua operaţiune, în noiembrie 2012, a fost un eşec deoarece suspecţii erau deja supravegheaţi de diverse servicii de poliţie iar doi suedezi au fost arestaţi în Tunisia înainte de răpi un alt copil.

Pentru cea de-a doua răpire planificată, "organizarea logistică era gestionată din nou din Palermo" unde carabinierii au arestat trei italieni şi o ucraineancă, Moskalenko Larysa, stabilită de mult timp în Italia.

Moskalenko, fostă medaliată cu bronz la JO de la Seul din 1988, gestiona o societate de închirieri de ambarcaţiuni în Palermo care se ocupa cu găsirea de mijloace de transport pentru membrii bandei care răpeau copii.

Aceste arestări au permis oprirea activităţilor reţelei, care avea deja planificate alte patru răpiri.

Justiţia italiană a emis de asemenea trei mandate de arestare împotriva unor cetăţeni străini, doi norvegieni şi un suedez, încă deţinuţi în Tunisia după arestarea lor în noiembrie anul trecut, conform comunicatului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările