O rachetă rusească ar fi fost descoperită şi dezgropată de ucraineni: „E top secret” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video Twitter
Foto: Captură video Twitter

Pe reţelele de socializare au apărut informaţii conform cărora armata ucraineană ar fi descoperit o rachetă rusă top secret R-77-1, care ar fi fost pierdută de un pilot rus, relatează portalul polonez Komputer Swiat, care preia imagini de pe Telegram.

 Pe reţelele sociale, au fost publicate imagini şi informaţii potrivit cărora racheta rusă R-77-1 a fost descoperită în pădurile din regiunea Jitomîr. Informaţiile care au fost publicate pe unul dintre conturile care urmăresc activităţile armatei ucrainene, sunt greu de verificat pentru a avea 100% siguranţa că sunt reale, însă se pare că o astfel de descoperire ar fi avut loc. 

 R-77 este o rachetă montată pe avioanele de luptă de nouă generaţie, care în varianta sa modernizată urmează să fie fixată pe aeronavele moderne Su-57 şi este, în prezent, utilizată de piloţi pe aeronavele multirol Su-35. Această rachetă a intrat în funcţiune în anul 2015. Racheta din imagini este ultima generaţie a acestei arme. 

Racheta r-77 telegram

Foto: Captură Telegram 

Conform Komputer Swiat, R-77-1 are o rază medie de acţiune şi cântăreşte 190 de kilograme, are circa patru metri lungime, având o rază de acţiune de până la 110 kilometri. Această rachetă este potrivită pentru nimicirea şi interceptarea aeronavelor, elicopterelor, rachetelor de croazieră şi vehiculelor aeriene fără pilot.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a lansat, vineri, 17 iunie, un clip video cu un avion de luptă Su-35 echipat cu o astfel de rachetă. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite