O parte a centrului oraşului german Potsdam evacuată în urma găsirii unui dispozitiv exploziv într-o piaţă de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO DPA
FOTO DPA

Un dispozitiv exploziv a fost descoperit într-o piaţă de Crăciun la Potsdam, în apropiere de Berlin, a anunţat poliţia germană vineri, pe Twitter, relatează AFP.

Dispozitivul exploziv - din care ieşeau fire potrivit BBC - a fost găsit într-un pachet depus în faţa unei farmacii, a precizat poliţia, care a dispus evacuarea unei părţi a centrului acestui oraş din estul Germaniei, situat imediat lângă capitală.

Coletul suspect a fost descoperit către ora locală 14.30 (15.30, ora Româneii), potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei citat de postul local de radio RBB24.

Cotidianul local Märkische Allgemeine, care citează o purtătoare de cuvânt a poliţiei, scrie că pachetul suspect conţinea o cutie de metal, deschisă de către un angajat al farmaciei, iar poliţişti specializaţi în explozivi au examinat coletul.

Alţi poliţişti mobilizaţi în piaţă se asigurau ca locuitori din vecinătate să nu-şi părăsească domiciliul, potrivit ziarului local.

Dispozitivul exploziv a fost detonat controlat de forţele de ordine, potrivit presei locale.

O piaţa de Crăciun de la Berlin a fost teatrul unui atac cu camionul pe 19 decembrie 2016, soldat cu 12 morţi şi peste 70 de răniţi.

Potrivit ziarului Potsdamer Neueste Nachrichten, citat de BBC, dispozitivul a fost găsit pe Brandenburgerstrasse, în centrul Potsdamului, în care s-au deschis mai multe pieţe de Crăciun.

Peste 2.600 de pieţe de Crăciun s-au deschis în Germania luni, care aduc 1,7 miliarde de euro anual.

Potrivit lui Damien McGuinness, corespondentul BBC la Berlin, poliţia şi-a sporit prezenţa în centrul oraşelor, la sfârşitul acestui an, iar bariere rutiere au fost instalate în jurul unor pieţe de Crăciun.

Ministerul german de Interne a avertizat săptămâna aceasta că riscul unui atac pe teritoriul german sau în Europa este ”în continuare ridicat”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite