O pagină de jurnal şi o scrisoare a unui ofiţer SS dezvăluie ascunzătoarea a 48 de cufere cu aur furate de nazişti: „Draga mea Inge, ţi le încredinţez ţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fundaţia Podul Silezian a început săpăturile după cele 48 de cufere cu aur ascunse de nazişti la un palat din Minkowskie FOTO WIKIPEDIA/Xxkazik
Fundaţia Podul Silezian a început săpăturile după cele 48 de cufere cu aur ascunse de nazişti la un palat din Minkowskie FOTO WIKIPEDIA/Xxkazik

Vânătorii de comori de la Fundaţia Podul Silezian au început săpăturile la un palat din secolul XVIII din satul polonez Minkowskie în căutarea celor 10 tone de aur furate de mâna dreaptă a lui Hitler, ofiţerul miliţiei naziste Heinrich Himmler. Acesta ar fi vrut să înfiinţeze un al Patrulea Reich.

Pontul asupra ascunzătorii comorii a fost descoperit într-un jurnal al unui ofiţer SS şi fundaţia a intrat şi în posesia unei hărţi de la moştenitorii ofiţerilor forţei paramilitare naziste, aparţinând unei loje masonice veche de 1000 de ani. Fundaţia a studiat mai multe documente, între care şi o scrisoare a unui ofiţer către o femeie care locuia la palat.

Von Stein, un ofiţer SS, i-ar fi încredinţat paza aurului iubitei sale Inge,o tânără care locuia la palat, relatează Daily Mail.

Fundaţia a început căutările pe locul unei oranjerii din curtea de 14 hectare palatului şi specialiştii vor lua pământul la mână strat cu strat.

„Ştim că suntem în locul potrivit pentru că fundaţia a stat de vorbă cu Inge înainte de a muri şi ea ne-a îndrumat să căutăm aici.

Vom săpa la o adâncime de cinci metri. Locul a fost sigilat de specialişti acum 75 de ani, astfel că acum avem nevoie de experţi să-l descopere”, a explicat Roman Furmaniak de la Fundaţia Podul Silezian.

În scrisoarea sa către cea care avea să-i devină iubită, ofiţerul miliţiei naziste von Stein scrie: „Draga mea Inge, îmi voi împlini sarcina,cu voia Domnului.Unele transporturi au ajuns cu bine. Îţi încredinţez cele 48 de cufere grele ale Reichsbank (banca centrală), ca şi pe cele ale familiei.

Eşti singura care ştie unde sunt. Fie ca Domnul să te ajute, şi pe mine, de asemenea, să-mi îndeplinesc misiunea”.

Fundaţia a găsit deja o baionetă germană din al Doilea Război Mondial în jurul casei unde a locuit Inge.

Furmaniak a precizat:„Am aflat de la loja Quedlinberg că Inge deţinea o baionetă şi două arme. Le-a ascuns pentru că dacă ar fi fost descoperite de ruşi în posesia ei ar fi dat de bucluc”.

Este doar una din cele 11 ascunzători din Silezia Inferioară (teritoriu german atunci) în care naziştii ar fi îngropat comori furate, potrivit jurnalului unui presupus ofiţer nazist înalt, scris sub pseudonimul Michaelis. 

„O ascunzătoare a fost săpată în oranjerie, un adăpost sigur pentru cuferele şi lăzile livrate. 48 de cufere în stare bună au fost ascunse, bine mascate cu pământ şi înverzite cu plante. Providenţa să vegheze asupra noastră”.

Există speculaţii conform cărora aurul de la Breslau (unul din cele mai bogate oraşe ale celui de-al Treilea Reich), tezaurul care a dispărut de la poliţia din apropiere de Wrocław (vestul Poloniei, în prezent capitală a Voievodatului Silezia de Jos) şi n-a mai fost găsit, s-ar afla în aceste cufere.

Naziştii au ascuns sute de kilograme de aur, bijuterii şi obiecte de valoare din calea armatei sovietice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite