O nouă metodă de furt. Romii din Franţa au pus în aplicare „Metoda Atentatul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA
FOTO EPA

Patru tinere de etnie romă au fost arestate la Paris după ce au simulat un atac terorist pentru a jefui călători. „Metoda Atentatul“ a fost pusă în aplicare la staţia de metrou Tuileries, în apropiere de Muzeul Luvru.

Duminică dimineaţă, şase persoane - doi bărbaţi şi patru femei de etnie romă - au aruncat mai multe petarde pe peronul liniei 1 de la staţia de metrou Tuleries, în centrul Parisului, după care au început să-i jefuiască pe oamenii panicaţi.

Potrivit Daily Mail, cele şase persoane făceau parte dintr-o bandă de hoţi originari din România.

„Era un haos total“, a declarat un martor la această acţiune pentru Daily Mail. „Am văzut pungaşi de etnie romă în jurul Luvrului. E clar că ei au stat în spatele“ operaţiunii, a adăugat el.

„Scopul operaţiunii a fost de a provoca panică pentru a-i jefui pe călători. Nu am mai văzut aşa ceva până acum“, au precizat surse din cadrul poliţiei franceze pentru postul RTL.

Dacă cei doi bărbaţi au reuşit să fugă, femeile au fost reţinute. Poliţia franceză a deschis o anchetă pentru „tentativă de distrugere prin mijloace periculoase“, „punerea în pericol a vieţii altora“ şi „violenţe voluntare cu ajutorul unor arme într-un mijloc de transport în comun“.

Peste Canalul Mânecii, un bărbat de 31 de ani originar din România a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare după ce a fost prins cu 38 de telefoane mobile asupra lui în timpul unui concert susţinut pe 27 ianuarie de trupa rock The Libertines la Birmingham.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite