O miliardară din Monaco a fost asasinată la comanda ginerelui

O miliardară din Monaco a fost asasinată la comanda ginerelui

Wojciech Janowski, suspectat de uciderea miliardarei FOTO AFP

Consulul onorific al Poloniei la Monaco, Wojciech Janowski, a recunoscut, vineri, în faţa anchetatorilor că a oferit suma de 200.000 de euro, precum şi alte cadouri antrenorului său personal pentru a organiza uciderea miliardarei Hélène Pastor, una dintre cele mai bogate femei din Monaco, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Wojciech Janowski, în vârstă de 64 de ani, este ginerele femeii ucise, acesta fiind reţinut de poliţie încă de la începutul săptămânii, alături de alţi 22 de suspecţi. De asemenea, oamenii legi au dispus reţinerea şi sotiei lui Janowski, Sylvia, fiica cea mare a miliardarei, însă ulterior au eliberat-o, fără a-i aduce nicio acuzaţie.

Procurorii susţin că Wojciech Janowski a recunoscut implicarea sa în crimă după ce a declarat că i-a oferit antrenorului său personal suma de 200.000 de euro, precum şi diferite cadouri, printre care şi un autoturism, pentru a organiza asasinatul miliardarei. Consulul onorific al Poloniei la Monaco a precizat că de multe ori, el şi sotia sa s-au simţit „respinsi” de familia Pastor, în special de către soacră.

Cu toate acestea, adevăratele motive ale crimei par să fie unele de natură financiară. Potrivit sursei citate, Hélène Pastor, una dintre moştenitoarele celei mai bogate familii din Monaco, îi oferea fiicei sale circa 500.000 de euro pe an, asta în conditiile în care averea femeii depăşea 20 de miliarde de euro.

Totodată, procurorii încearcă să descopere şi circuitul unor sume de bani care au fost tranzacţionate în mod suspect către conturile lui Janowski. În 2013, circa 8,4 milioane de euro ar fi dispărut din averea femeii.

Hélène Pastor, în vârsta de 77 de ani, şi soferul ei au fost împuşcati pe data de 6 mai de către doi indivizi necunoscuţi în faţa unui spital din Nisa, în sud-estul Franţei. La doar câteve zile după atac cei doi şi-au pierdut viaţa.


Citeşte şi:

Tentativă de asasinare a celei mai bogate femei din Monaco

Hélène Pastor, membră a uneia dintre cele mai bogate familii din principatul Monaco a fost grav rănită într-un atac comis în faţa unui spital din Nisa, în sud-estul Franţei, relatează AFP. În acelaşi atac a fost grav rănit şi şoferul lui Hélène Pastor.

TOP 10 Tentative de asasinat din istorie

De-a lungul istoriei, oamenii de stat au fost întotdeauna posibile victime ale atentatelor. Uneorii, tentativele de asasinat aveau justificări oarecum raţionale; alteori, precum a fost cazul celei  îndreptate împotriva lui Theodore Roosevelt în 1912, atacatorii dădeau vina pe ordine primite de la...fantome. Aveţi aici 10 exemple faimoase de tentative de asasinat!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: