O mică afacere românească de succes la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda crizei economice, o româncă a decis să investească într-un restaurant cu preţuri convenabile şi într-un hotel. Angela Dorina Pîslariu (48 de ani), originară din Rădăuţi (judeţul Suceava), gestionează de mai bine de opt ani un restaurant de tip fast-food din centrul Veneţiei.

La intrare şi deasupra localului, turiştii pot vedea arborat steagul României. În ciuda crizei economice, femeia a preluat şi un hotel cu 27 de camere aflat la 10 kilometri distanţă de Veneţia. Românca spune că „afacerea merge, însă se simte criza, din octombrie anul trecut încasăm la jumătate".

Pentru a rezista pe piaţă, Angela Pîslariu a menţinut aceleaşi preţuri ca în urmă cu un an. „Concurenţa este foarte mare. Oricum, cred că sunt restaurante mai multe decât clienţii care vin în Veneţia", mărturiseşte românca.

Restaurantul, într-un ghid turistic din Coreea

Chiria spaţiului ocupat de restaurant, de 300 de metri pătraţi, ajunge la 12.000 de euro pe lună. Angela este încântată că are clienţi din toată lumea care, după un timp, revin în restaurantul ei.

De curând, ea a aflat că localul a fost inclus într-un ghid coreean al restaurantelor convenabile din Veneţia. „Eu sunt din Napoli, vin de două ori în fiecare an la Veneţia. De fiecare dată mă opresc la acest restaurant deoarece îmi place pizza de aici, iar preţurile sunt mici", spune Antonello Russo, aflat la o masă în restaurant împreună cu soţia şi copilul în vârstă de 4 ani.

Pizza de la restaurantul Angelei este foarte căutată. Secretul constă în faptul că aluatul este lăsat la dospit aproape 40 de ore. „Se digeră foarte uşor şi după ce o mănânci nu ai probleme cu arsuri la stomac. În zilele de sezon ajungem să oferim de mâncare şi la 1.000 de persoane ", spune românca.

Un prânz sau o cină cu desert şi o băutură răcoritoare costă aproximativ 10 euro. Pentru desert, clientul poate alege între clătite cu Nutella şi 16 sortimente de îngheţată.

Dor de România

Angela povesteşte de ce a arborat steagul României, alături de cel al Italiei, la ferestrele restaurantului. „Când pleci, nu simţi mai nimic, dar după un timp ai un dor, simţi că eşti mândru şi că trebuie să spui: uite, eu sunt de acolo şi acesta este steagul nostru", mărturiseşte femeia. Mulţi dintre turiştii străini iau steagul şi îşi fac fotografii crezând că este cel al Italiei. Angela îi lasă, după care le spune că de fapt este drapelul României.

„Oricum, românii care văd steagul se opresc. Însă sunt şi compatrioţi care nu se opresc, ba mai mult pleacă exclamând: «Da'ce eu am venit la Veneţia să mănânc tot la români?»", povesteşte patroana.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite