O maşină a explodat în Londonderry. Poliţia nord-irlandeză suspectează un atac cu bombă

O maşină a explodat în Londonderry. Poliţia nord-irlandeză
suspectează un atac cu bombă

FOTO AFP

O maşină a explodat pe o stradă centrală din Londonderry, Irlanda de Nord. Serviciul de Poliţie nord-irlandez suspectează amplasarea unei bombe în autovehicul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o postare pe Twitter, poliţia a avertizat locuitorii să stea departe de zonă,  publicând o imagine cu explozia. 

Există de asemenea indicii cu privire la o a doua maşină suspectă pe Bishop Street, potrivit The Guardian.

„Din ceea ce ştim nimeni nu a fost rănit. Mai există o maşină care nu pare să fie în regulă. În acest moment,  facem evacuările necesare,” a anunţat PSNI pe pagina sa de Facebook.

Martorii au declarat că au auzit un zgomot puternic şi au văzut un nor de fum. Cei ce locuiesc în zonă, inclusiv locatarii unui azil, sunt evacuaţi.

Autorităţile au cerut concursul comunităţii locale pentru informaţii care să-i ajute în anchetă.

Secretarul de Stat al Irlandei de Nord, Karen Bradley a declarat într-un comunicat: „Informaţiile primite de la Londonderry sunt îngrijorătoare. PSNI mă ţine la curent în fiecare moment. Cer tuturor acelora care deţin informaţii să contacteze poliţia sau Crimestoppers.”

Liderul partidului Unionist Democratic, Arlene Foster a spus că e vorba de „un act terorist lipsit de sens” care trebuie condamnat „în modul cel mai dur. Săvârşită de nişte oameni care n-au niciun fel de consideraţie pentru viaţă.” Aceasta a mai precizat că graţie autorităţilor care s-au mişcat rapid nu au existat victime.

În timpul conflictului nord-irlandez, Londonderry a fost un epicentru al violenţei - şi există riscul să devină din nou un astfel de loc. Pentru a face faţă unui Brexit dur, poliţia nord-irlandeză a solicitat deja mai multe sute de poliţişti pentru supravegherea graniţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: