O lume în fierbere la graniţa României şi mai departe - dezbatere FP la Adevărul Live

Dezbatere Foreign Policy: O lume în fierbere la graniţa României şi mai departe  

Instabilitate la nivel global, instabilitate şi la nivel regional. Lumea în care trăim pare din ce în ce mai complicată.

Ştiri pe aceeaşi temă 
Liderul Platformei DA din Republica Moldova, avocatul Andrei Năstase, ne spune de ce stau încă mii de oameni în stradă la Chişinău. 
 
Al doilea cel mai înalt oficial din Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, diplomatul român Cornel Feruţă, ne explică de ce acordul nuclear cu Iranul ar putea aduce mai multă pace într-o lume marcată de conflicte. Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, fostul consilier prezidenţial Iulian Fota şi directorul Eurisc Liviu Mureşan comentează din studioul Adevărul Live evenimentele din Republica Moldova şi Iran, de la ora 12.00, într-o dezbatere marca Foreign Policy.  

Principalele declaraţii:

Ioan Mircea Paşcu, despre situaţia din Moldova: Mi se pare esenţial că moldovenii au reuşit, totuşi, să aibă un guvern, iar lucrul ăsta încurcă planurile celor care sperau să menţină blocajul până se epuiza perioada respectivă şi apoi să se treacă la alegeri. Acest guvern trebuie să primască şi nişte mesaje de spriin. Noi, în Parlamentul European, am avut un amendament oral prin care am salutat că s-a constituit un guvern la Chişinău. 

Andrei Năstase, despre de ce nu e bine ca Moldova să continue cu acest guvern: Regret ceea ce se întâmplă azi în România. E grav că la 400 de km de Chişinău nu se vede că aici a fost instaurat un guvern al oligarhiei criminale, marele criminal al Europei, Plahotniuc. Aici s-a întocmit un Guvern susţinut de o majoritate parlamentară construită pe corupţie, şantaj, pe bani. Comunismul în Republica Moldova nu a murit. 

Esenţa noastră naţională, europeană, rămâne neschimbată. Nu ne-am schimbat opţiunile geopolitice. Vrem să trăim cu demnitate. Am avut o înţelegere cu cei care pretind că sunt pro-Rusia, că pe o perioadă de cel puţin un an ne preocupă scoaterea din b captivitate a instituţiilor de drept, a justiţiei. Acordul de asociere rămâne neschimbat, indiferent cine e la guvernare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările