O întâlnire mult aşteptată: Putin îl va primi pe Kim la Kremlin

O întâlnire mult aşteptată: Putin îl va primi pe Kim la Kremlin

Kim Jong-un adresându-se nord-coreenilor FOTO EPA-EFE/ KCNA

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va călători în Rusia în a doua parte a acestei luni şi se va întâlni cu preşedintele Vladimir Putin, a anunţat Kremlinul joi, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul privind viitorul summit vine pe fondul eforturilor administraţiei Trump de a ajunge la un acord cu Kim pentru a încheia tensiunile nucleare din peninsula coreeană.

Două summit-uri anterioare dintre Kim şi preşedintele american Donald Trump nu au adus şi un acord privind dezarmarea nucleară a Coreei de Nord. Oficiali ai administraţiei Trump au făcut referire la un posibil al treilea summit.

Kremlinul nu a oferit mai multe detalii privind summit-ul dintre Putin şi Kim în comunicatul publicat online însă Moscova a comunicat de mai multe luni că lucrează pentru a organiza o astfel de întâlnire.

Stephen Biegun, reprezentantul american pentru Coreea de Nord, urma să călătorească la Moscova miercuri şi joi pentru a se întâlni cu oficiali ruşi pentru a discuta privind căi de a se ajunge la „dezarmarea nucleară finală şi verificabilă a Coreei de Nord”, a informat Washingtonul marţi.

Statele Unite au impus în martie noi sancţiuni asupra Phenianului din cauza programului său nuclear, în urma eşecului celui de-al doilea summit dintre Trump şi Kim din februarie de la Hanoi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: