O furtună de zăpadă a blocat zeci de  şosele, în Spania | VIDEO

O furtună de zăpadă a blocat zeci de  şosele, în Spania | VIDEO

FOTO: Shutterstock

O furtună de zăpadă, denumită de specialişti Arwen, a blocat duminică peste o sută de drumuri din nordul Spaniei,  iar maşinile de mare tonaj nu au mai putut circula. Meteorologii spun că se aşteaptă ca efectele furtunii, care afectează aproape toată ţara, să se facă simţite în continuare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nivelul alertei meteo a fost ridicat în Ţara Bascilor, Navarra şi Cantabria. 31 de provincii s-au aflat sub atenţionări meteo de ninsoare, ploaie, vânt, valuri puternice, polei şi temperaturi foarte scăzute. 

Autorităţile au folosit peste 150.000 de tone de material antiderapant, însă cu toate acestea, ninsoarea a blocat circulaţia pe 140 de drumuri din nordul Spaniei, potrivit Digi24. 

„Suntem blocaţi cam de 15 ore, totul depinde de vreme. Poate va trebui să stăm aici toată ziua, ar trebui să putem pleca seara, dar doar dacă vremea ne va permite. Este complicat, pentru că utilajele de deszăpezire nu pot fi peste tot în acelaşi timp. Poţi folosi maşinile care împrăştie sare, dar ele nu pot trece chiar tot timpul, e complicat”, a declarat un şofer. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările